8 Ocak 2014

the numbers game s01e01:

when will you die

tüm bölümleri aynı eleman mı sunuyor bilmiyorum ama sayı uzmanı bir tip çıkıp istatistikler ışığında değişik bilgiler veriyor. hani neresi bilimsel bilmiyorum. bir sürü öneri de yapıyorlar ya birinden biri gidip birini öldürse sorumluluk da almazlar herhalde. çok net konuşuyorlar bir de utanmadan. hepi topu istatistik işte, sanki garantisi mi var? kendilerini digiturk'ün play hizmetinden izlemiş bulundum. belgesel kategorisine koydum ama reality show kendileri.

--- spoiler ---

.yaşam süresini etkileyen meseleleri masaya yatırdılar. bir sürü istatistik bir sürü bilgi. tabi neyin ne kadar doğru olduğunu bilemiyoruz. ismi a ile başlayanlar daha uzun yaşıyor diyor mesela. nasıl bir istatistikse yersen yani. a yüksek notmuş da falan filan.

.alkol hayatı uzatıyormuş, solucanlarla test ettik diyorlar da ne bileyim. çiğ et de iyi geliyor dedikten sonra insanın bunlara inanası gelmiyor. garip garip işler. belki doğru diyorlardır da tipler bir noktadan sonra yaşam sevici tarzında oluyor.

.yok efendim kavramadır mavramadır muhabbetleri de saçmaydı. yaşlandırma meseleleri de bir o kadar gereksizdi. hele geyikleri pek bir saçmaydı. aynı şey haftada yapılan seks meselesindeki açıklamalarla da vardı.

.en mühim bilgiyi oturma meselesinde vermiş bulundular. 6 saatten fazla oturmak ciddi etki ediyormuş. o yüzden ayakta durun lan dediler. bilemedim artık.

--- spoiler ---