5 Ocak 2014

utopia s01e03:

episode 3

--- spoiler ---

.olaylar ağır akıyor, ağır akış baki gibi. eskiden yapılmış işler hakkında devamlı bir dialog. geriye dönüş hiç yapmadık. flaşbek ilen geri dönmeleri kesin daha iç açıcı olurdu. böyle kameraları kaldırmak ile o kadar olmuyor. hani güzel açılar çıkıyor bazen de bir yere kadar. bir kere olur iki kere olur sonra olmaz. bu animelerde çizimden kaçmak için kaydırma yapmaya benziyor.

.velet yüzünden kızın anası öldü, bunalımlar bitmiyor. yok veledin tipini değiştirmeceler. yok anasını istemeler. yok ben de küçükken kaçaktım muhabbetleri. bir sürü olay olacakken velet ile çok uğraştık gibi geliyor bana. hem niye bu velet, ne özelliği var hiç bir şey açıklanmadı. açıklanacak gibi de değil herhalde. sadece çizgi roman seven bir tip gibi.

.psikopat katilimize biraz daha yakınlaştık. nefes problemi olduğu kesin. okuldaki katliamı velede bağladılar falan güzel de. bu şekerler düştükten sonra biraz duraksadı. genleriyle falan oynanmış herhalde. geçmişini de pek hatırlamıyor. nazicilik meseleleri gibi, üstün ırk gibi bir şeyler olacak herhalde bu gizemler sonunda.

.devamlı bir dünyayı değiştirelim muhabbeti var. bay tavşanın da vakti zamanında çetrefil işlerden kurtulmuş bir tip olduğundan falan bahsettiler. derdi neymiş bu kadar daha sonra göreceğiz herhalde. bir de iyi güzel çizgi romana bağlıyorlar da bari biz göreydik az biraz iyidi. kendileri bakıyor kendileri anlatıyor.

--- spoiler ---