30 Ocak 2014

supernatural s04e22:

Lucifer Rising

--- spoiler ---

.evet dördüncü sezon da sona erdi. güzeldi ama yavaş geçti. hani olayları yavaş kurguladık da ondan diyebilirler ama beklenilenler oldu. ruby'nin ölmesine şaşırdım bir tek, gerisi normaldi.

.iyi yönlerinden bir tanesi azazel'in 70'lerden bu yana veletleri kana boğmasının nedenini de açıklamış oldular ama neden sam onu anlamadık. açıklamadılar da... nasıl bir mühür ise lilith yani ilk yarattığı mührün kendisiymiş ve bunu azazel'in kanının içirdiği sevgili çocuklardan biri öldürerek son mührü kıracak imiş.

.üstün melekler de kıyameti destekliyormuş. hani nerde lan bu allahın orduları mühürler nasıl kırılıyor bu kadar dediydik ya ona da cevap vermiş oldular. işin içinde melek şeytan ve dünya düzenini değiştirme gibi bir mesele de varmış. tabi tanrı binayı terk etmese iyidi. bu kadar insan ölürken nerede bu diye insan soruyor. hem dizide hem gerçek hayatta...

.neyse işte dean'in rolü meselsini pek toparlayamadılar. ilk engel olmasın diye melekler bir yere kapattılar. sonra castiel imana geldi ve sam'in yanına ışınladı. sam'in nerde olduğunu da peygamber'den öğrendiler. castiel baş melek ile falan takılırım ben dedi, dean olaya dahil olmak üzere iken bir kapı engeli oldu.

.sam yine ikinci bir düşünceye kapıldı dean'in sesini duyunca ama lilith kışkırtıcı laflar edince öldürüverdi hehe. şimdi bu oğlan hani zeki idi? herkes neden bunu bu yola soktu? dean'in bıraktığı mesajdan da bir şey anlamadı mı? tüm bu kışkırtma olaylarını biraz fazla yaptılar. özellikle masum biri moduna geçmiş kızın kanını içmeler falan cidden sam'in dünya yıkılsa yapmaması gereken işlerdendi. karakterlerin devamlılığı hafif sekteye uğradı ama işte lucifer gelmeliydi ondan böyle oldu diyebiliriz.

.tabi nasıl beceriksiz avcılarsa ilk colt'un yaptığı şeytan hapsenesini açmışlardı. oradan lilith mi kurtulmuştu neydi? o şekilde de lucifer'in kurtulması mümkün oldu. bu elemanlar bildiğin şeytanın askeri gibi ne yapsalar etseler lucifer'e yaramış. gelince bir ödül neyin verir artık. bunları da avcılar camiasından atsınlar artık. ya beceriksizlikten ya da kasıttan artık neyse.

--- spoiler ---