26 Ocak 2014

supernatural s04e18:

The Monster at the End of This Book

--- spoiler ---

.evet en iyi bölümü ile karşı karşıyaydık. kurgusunu falan pek bir beğendim. içten içe komikti bir çok şeyi aslında ama güzel harmanladılar. chuck adlı bir allahın kulu ve elçisi varmış. bu da sam ve dean öğretilerini yazıyormuş. tabi bu vakte kadar nasıl kitaplardan haberleri olmadı diye düşünebiliriz ama büyük bir ülke ve yayınlanması çok sınırlıymış falan filan. kendi çapında alt kültürü ve hayranları olan bir roman kahramanı olmuş bu arkadaşlar hehe.

.bunun farkına varmaları da bir çizgi roman dükkanına hayalet avlama için gittiklerinde gerçekleşiyor. eleman ben sizi bildim diyor ve olaylar başlıyor. yayıncı kadın pek tanıdık bir tipti, poposuna dövmeden yaptırmış herhalde. ora dahil bir çok yerine güldüm yeminle.

.kader meselesi, peygamberin yazdıklarından kaçamamazlık meselesi de ilerleyen işler oluyor. önce peygamber ile tanışma ve yapacaklarını yazması. çamaşırhanedeki olaylar falan da komikti. adam her şeyleri biliyor ve bu süper zekalar kaderden kaçmaya çalışırken yine aynı şeyler gerçekleşiyor. allah tabi çok büyük.

.neyse dean çaresizlik ile göğe kaldırıyor ellerini hehe yok yok, sadece dua ediyor. castiel gelip buna ben karışamam ama bak elçiyi olaya dahil edersen onu koruyan baş melek ile lilith'i def edebilirsin diyor. tabi allahı mı kandırıyor şimdi bu eleman ona da laf etmek isterdim ama edemiyorum, pek sağlam bir karakter çünkü kendisi...

.işler tam olarak böyle gelişiyor. lilith bir anlaşma ile gelmiş sam'e sam kabul etmiş gibi yapıp hamlesini yapıyor ve bunlar odaya dalıyor. baş melek yerleri gökleri sallar iken lilith kaçıyor. eh hepsi iyi idi diyebiliriz.

.romanın kapağını gösterdiği ilk karede çalan müziği pek bir beğendim, onu not edeyim. kısa bir şeydi ama güzeldi. devamı vardır kesin.

.bir de ufak bir hata olabilir. bu eleman kendinin peygamber olabileceğini duymuş biliyor ama ihtimal vermemiş. sam ve dean gelince ben tanrıyım lan o zaman diye konuşuyor. bu ikisi pek olmadı tabi ama o kadar da olur. başarılarının devamını diliyoruz.

--- spoiler ---