18 Ocak 2014

supernatural s04e10:

Heaven and Hell

--- spoiler ---

.güzel bölümün devamı da güzel geldi. iyi toparladılar, melek ve şeytan göndermeleri. arabada arka koltukta oturma muhabbeti falan hepsi iyidi. meleklerin inanç meselesi de aslında düşününce o kadar saçma gelmiyor insana. sonuçta şeytan melekmiş, isyan etmiş falan. ondan sonra isyan eden hiç melek olmamış mı? orası muamma...

.tanrıyı gören dört melek varmış, dört büyük meleğe dalalet ediyor. bunlara göre melekler özlerini bırakınca insan olabiliyorlar. insanlar da ruhlarını satıp cehennemde güzelce bir vakit kalınca şeytan olabiliyor. böyle geçişli fikirler fena olmamış altyapı olarak.

.neyse konuda sevgili melek anna (sen bir meleksin yavrum) zamanında itaatsizlik etmiş ve özünü bırakıp insan olmuş. gözlerini kaybeden sevgili azgın medyum anılarını geri getirir ve işler kızışır. ilk bobby'nin sığınağında saklanırlar falan ama sonra özünü bulmak (düşen yıldız muhabbeti de iyi) için gittiklerinde yine sammy bizlere de çaktırmadan bir plan ile çıkagelir.

.melekler ile şeytanları dövüştürürler. o hengamede zenci meleğin boynundan özünü alır ve kurtulur sevgili anna, tabi melek olunca kurtulmuş mu oluyor? o vakit cezalandırılamıyor mu? tanrı nerede gibi sorular da kalır ama ışıktan sonra işler biter. 

.alastiar mıdır nedir? o da sağlam şeytanlardanmış. cehennemde işkenceci şeytanmış kendisi. castiel karşısında ezildi, o derece güçlü bir şeytan beyler. anna'nın ışığında yok oldu gibiydi ama belki sonra geri dönerler.

.dean sonunda cehennem hatırasına da geldi, olay biraz garip geldi bana. 30 yıl işkencelere dayanmış ama sonunda başkalarına işkence yapmayı kabul etmiş. madem öyle neden bunu cehennemden çıkarmışlar? neden özelmiş? başkalarına işkence yaparak dean'i bir çeşit alastiar'a mı dönüştürmeye çalışıyorlarmış? öyle bir sürü soru açıkta kaldı işte

--- spoiler ---