8 Ocak 2014

supernatural s04e01:

Lazarus Rising

--- spoiler ---

.önceki sezondan sorulara cevap vermeden başladılar, hatta yeni sorular ile. dean kabirden çıkar... demişler ama nasıl? sezon sonuna kadar ancak tam belli olacak anlaşılan. şimdi işin içine allahı karıştırdılar. allahı karıştırmalarını sevdim de bu vakte kadar nerdeymiş bir onu sormak lazım. bu kadar şeye nasıl sessiz kalmış. hep sessiz kalsa yine anlardım da şimdi neden sessizliğini bozuk cehennemden meleği vasıtası ile dean'i çıkarmış. görev neymiş? kendi niye yapmıyormuş?

.sorular öyle uzar gider... tüm bildiklerini çizip de meleği çağırmaları hoş oldu. bir şeyden etkilenmemesi, süper güç muhabbeti de hoş idi. duymamak, görmemek, gözlerin yanması falan fazla tanrısal oldu ama yine de hoş oldu. tabi bunlara göre cehennemin yönetimi başkasında, şeytan allah'ın yanında ayrı bir güç de meleğini gönderiyor falan.

.inanç karmaşaları ve allahsız dean'in seçilmiş olması da güzel oldu. bunun üzerinde bolca dururlar herhalde. bakalım artık şimdilik kaldığımız yerden devam ediyoruz.

.tam olarak öyle mi? değil tabi. sam karanlık işlere girmiş. hem de dean'i kurtaramadığı halde bu işlere girmesi hiç hoş olmamış. kendi kendine şeytanla mücadele edebiliyor. intikam peşinde bu işleri yapmış ve belki lilith'in son saldırısı bunu tetiklemiştir bilmiyorum ama yine de düzgün durmamış dean yok iken.

.ruby şeytani hatunu ise cehenneme gitti sandıydık da gitmemiş herhalde. başka bir beden ile aramızda. önceki bedene alıştıydık da bu da fena bir hatun değil gibi. her sezon beden değiştirmesin ama alışamıyoruz sonra.

--- spoiler ---