19 Ocak 2014

sherlock s03e03:

His Last Vow

--- spoiler ---

.her şey iyi güzel de bu sezonu bize niye izlettiler ben onu anlamadım ilk. moriarty geri döndü bölümün sonunda. hani olayı bir sezon geçiktirmiş oldular. ikinci sezonun efsane sonunun etinden sütünden yararlanma gibi bir şey oldu. zaten sherlock'un nasıl kurtulduğunu da bence tam açıklamadılar. üstüne moriarty'de ölmemiş ki sadece görüntü kaydı vardı ama herhalde özlediniz mi beni derken hayatta olduğunu diyor da o yüzden millet küçük dilini yuttu. öyle işte yani, genel hikaye bu şekildeydi. üçüncü sezonu öylesine hazırlamışlar gibi, eğlencelik kısımları daha fazlaydı yani.

.bölümün hikayesi de fena değildi ama onda da tam içime sinmeyen yerler vardı. mesela bu adam bu kadar şantaj yapıyor ama sherlock'a kadar kimse kafaya bir kurşun sıkamıyor mu? nasıl kendini bu kadar garantiye almış bir anlatsalar iyi olurdu. sırf beyninde olması yerinde adamın başına bir şey gelir diye bir yere güvence falan koyması gerekirdi. bu kadar kafa çalışan adama yakıştıramadım.

.ama sherlock'un kafaya sıkması için tasarlanmış bir bölüm olduğu için güzeldi. iyi sıktı yalan yok. sıradan bir sosyapat olarak ortalığı dağıtmış oldu. üstüne ceza bile almadı, yanına kar kaldı. 6 aylık ölüm görevine gönderilmişti ki ölmeyeceği belli elemanın. bir de moriarty gelince dön gel dedi abileri...

.john bu tipleri seviyor diye bağlamaları tam olmadı aslında. ulan hırsızın hiç mi suçu yok derdi orada nasreddin hoca olaydı. kadın tüm hayatı konusunda yalan demiş, tamam saklamak zorunda ama ne bileyim john sanki bunun bir arızalı yerini mi gördü de sevdi. alakası bile yok. neyse kendisi cia ajanıymış, sherlock'u vurdu falan uzatmayalım işte. öldürmeyen allah öldürmedi. kalbini tekrar çalıştırma ve vurulma sahneleri pek güzeldi.

.baskı noktası mı ne diyorlardı? yumuşak karın o bildiğin. herkesin zayıf noktalarını bulup kullanıyor falan. john'u bir ara paketleyip ateşe attılardı. kim yaptıydı nedendi hatırlamıyorum ama bu şantajcı elemanmış. bu da böyle bir bilgi olsun. 

.artık sonraki sezonu ne zaman çekerler bakalım. bir buçuk saatlik bölümler yerine 40 dakikadan altı bölüm olması daha iyi olur diyorum. bir de web sunumları yüzünden midir nedir? peşi sıra verdiler bütün bölümleri, bekleseydik daha iyidi sanki hehe.

--- spoiler ---