4 Ocak 2014

Agents of S.H.I.E.L.D. s01e01:

pilot

ortaya karışık aksiyonlu bir bilim kurgu dizimiz oldu kendileri. genel tipleri beğendiğimi söyleyemem ama bir iki hatunu fena değil. tabi daha önemlisi konular öyle can sıkmadan geçip gidecek tatda gibi duruyor. ilk sezon 13 bölüm gibi görünüyor. öyle çok da sezonları olamaz gibi ama gittiği kadar izlenir. her türlü süper kahramanlı dizi izlerim diyorsanız, izleyin tabi bir şey kaybetmezsiniz. daha fazla bir şey de vaat etmiyor gibi.

--- spoiler ---

.esas adama alışmak zor olacak, esas ajan adama alışmak ise imkansız gibi. hatunlardan biri stargate universe'den tanıdık idi. o bile itici olmuş ama dışardan hackerlık yapan hatun iyi idi. bilimsel tipler de uyuz gibi ya ne yapalım artık izleyeceğiz.

.süper kahramanlar aramızdaymış, vakti zamanında new york'u uzaylılar basmış hatta. hulk, thor falan gelip günü kurtarmış. belki bir de kaptan amerika mı nedir? neyse artık bu tür olağan dışı olayları örtpas eden kurum imiş bu shield, açılımını da dediler de şimdi yazmak ömür sürer.

.bir nevi man in black'in kahramanlısı gibi bir şey. ilk süper güçlü bir zenci abimiz (ki kendisini angel dizisinden hatırlarız) patlamadan kadını kurtarır ve radarlara girer. aynı zamanda shield'de yeni ekibini falan kurar ve olaylara dahil olur.

.bir tarafta bu uzaylı muzaylı vs işlerinden dolayı ortalığa saçılmış üstün teknoloji vardır. diğer taraftada bunun yanlış ellere geçmesini ve duyulmasını engelleyen tipler. işte olaylar böyle gidip gelecek gibi. bölümdeki zenci kardeşimize bir doktor hanım üstün güç sağlayan bir alet takmış da böyle olmuş.

.bu alet de aynı zamanda elemanı bomba haline getiriyormuş falan. işte bu meseleyi çözdüler hafif duygusal şekilde. hafif bilim takımının yardımı ile falan filan. arada espiriler de yapmayı ihmal etmiyorlar ama şimdi pek soğuk geldiler. bakalım ısınırız belki.

--- spoiler ---