8 Aralık 2013

the walking dead s04e08:

Too Far Gone

--- spoiler ---

.hörşıl reisi kaybettik, başımız sağolsun. üstüne valiyi harcadılar şaşkınlığımızı gizleyemedik. şimdi insan insana değil de insan zombiye olayından devam edecekler demek. bu savaşı ve hapishane mücadelesini daha abartsalar çok kötü olurdu. bu şekil devam etmelerini pek beğendik, tebrik ederiz. üstelik paraya da kıymamışlar çekmişler. iki saat geyik yapmaları yerine böyle bölümler çeksinler işte, parası neyse kazanıyorlar zaten.

.konuşmalar da  bir o kadar süper idi. vali'nin bir an ulan kardeş olabiliriz şüphesine düşmesi de iyidi ama başından beri öldüreceği belliydi. öldürmese zaten olmazdı o iş. hep birlikte kardeş kardeş yaşayabilirler miydi? rick'in bunu teklif etmesi de iyidi ama olmazdı o iş. sonuç hapishane kimseye yar olmadan yerle bir oldu. zaten hapishane hayatı da baymıştı. iyi oldu.

.bebek öldü mü? pek sanmıyorum. öldü gibi gösterdiler ama o kan başkasının kanıdır, almıştır bebeği kurtarmıştı. ağzı burnu dağılan rick'in üzüntüsünü görelim diye yaptılar bu olayları gibi ama yine de öldüyse de iyi, ölmediyse de iyi oldu. iyi derken işte senaryo açısından iyi.

.bunların kriz anında bir yere gidip buluşma gibi bir planı olduğunu umuorum yoksa sezon sonuna kadar tekil olarak birbirlerini bulmalarını falan izleriz ki o da sıkıcı olur. hep birlikte konvoy şeklinde devam etsinler ve yeni maceraya atılsınlar istiyoruz. bakalım ne olacak şubata kadar bekleyecekmişiz.

.vali'nin kızı gibi gördüğü kızın ölmesi de iyi oldu da hepsini bir anda bir bölümde halletmeleri de iyidi. normalde sezon içi bölüm olsa kaç bölüm sürerdi kim bilir. tabi bölgeyi kontrol etmemeler, gidip çamurda oynamasına izin vermeler, geride koruyacak kimseyi bırakmamalar falan biraz saçmaydı ama o kız da ölmeli, o aile de bozulmalı idi. en son kurşunu da yeni sevgilisi sıktı kafaya...

--- spoiler ---