13 Aralık 2013

the legend of korra s02e14:

Light in the Dark

--- spoiler ---

.üç kitap olacak sandımdı ama iki kitap ile bitirdiler herhalde korra efsanesini. bitmese iyidi, finali güzeldi. direkt yapsalar son bölüm son dakika elli kere yenilip tekrar yenme muhabbeti yerine direkt yapsalar daha iyi olurdu belki ama mesela vaatu nereye gitti? onu bilemedik. karanlığı da tamamen yok edemeyeceğine göre hikayenin o kısmını daha iyi bağlamaları gerekir idi.

.ayrıca aslında korra yine yeniliyordu ki jinora yetişti imdadına, aydınlığı ile parlattı ortalığı ve raava vaatunun içinde göz kırptı... iyiler kazansın ona lafım yok ama ne bileyim korra başından beri olmamış eda ile çok iş yaptı. o kadar sıkıntılı mıkıntılı süreçlerden sonra ilk sezon bir kendine geliyor gibiydi sonra yine aynı muhabbetler ve finalde yine kendine geliyor gibi yaptılar.

.üstelik raava'sız vaatuyu yenmeler falan da abartı idi. neymiş bu korra'nın iç gücü, neymiş bu evrenin enerjisi arkadaş. ha hikayeyi oraya sıkıştırdıktan sonra başka çaresi kalmadı ama wan bile vakti zamanında ancak raava ile yenebilmiş idi vaatu'yu. neyse buraları çok kurcalamayalım izlerken pek heyecanlı idi öyle de hatırlayalım.

.sonuçta portallar açık kaldı, wan'ın pokunun üstüne pok yani. dünyalar arası dengeyi sağlamayacak su yolunu bulsun hesabı ruhlar ve insanlar birlikte yaşamasını öğrenecek. yeni kitap gelirse de bu olayların sonuçlarını mı irdeleyecek nedir? wiki'de üçüncü kitap görünüyor bu arada değişim adıyla... kitaplar bu sezon pek bağlantılı değil demek. aang olayları çok daha bağlantılı idi.

--- spoiler ---