5 Aralık 2013

i, predator e01:

Great White

--- spoiler ---

.büyük beyazımızın avlanma taktiklerini falan gösterdiler. seal fok demek değil miydi? deniz aslanı diye çevirdiler. ayı balığı da demekmiş sanki. ne bileyim bir garip geldi. hele açıklamasında büyük beyaz ile kürklü fok falan yazınca iyice garipleşti olaylar. ama bildiğin fok idi işte. yavrum yazık gelenin geçenin gücü buna yetiyor.

.köpekbalığı açlıktan kendi kendini ve iç yağlarını tüketince batmaya başlıyor imiş. bu enteresan bilgiyi de paylaşayım dedim. hayatı da pek zorlu imiş, dişler falan devamlı yenilenip büyümesi falan bilindik şeylerdir herhalde.

.fok'unda stratejisi varmış hani. ilk birlikte içiçe yüzmeler, köpek balığı gelince dağılmalar. atak yaptığı zamanda kör noktasına geçip arkasında sahile kadar yüzmeler falan. bu ikinci metot tam çizgi filmlik gibi geldi bana. dalga geçiyor gibi. adrenalin bağımlısı fokların sporu gibi bir şey. hayatları ile kumar da diyebiliriz hehe.

.köpek balıkları kırmızı eti tadınca mı kafayı yiyorlarmış onu tam anlamadım. aslında ne bulurlarsa yiyor bunlar. hele çok aç kalınca denizin dibinden yakalaması kolayları da yiyorlar imiş ama ilk tercihleri foklar tabi. pek lezizler imiş. yakalamak için de hayli uğraşıyorlar ama değiyor demek.

.görüntüler fena değildi ama toplamda aslında bir iki görüntüyü tekrar tekrar verdiler. devamlılık ya da farklı çekimler yok idi. 18 metre alttan pusuya yatıyor hop avlıyor tek görüntü, yiyor bırakıyor ölmesini bekliyor tek görüntü. elli kere tekrar ettiler. koca köpek balığı fok'un kendisine zarar vermesinden korkup bırakıyor imiş bu arada.

--- spoiler ---