12 Ekim 2013

american horror story s03e01:

Bitchcraft

--- spoiler ---

.esas adamımızı göremedi gözlerim, esas oğlanı da ilk bölümde öldürdüler. geçen sezonun yardımcı kadın oyuncusunu da harcadılar. oyuncu fazla gelmiş gibi. yine esas kadınlardan bolca var çünkü bu sezon cadılar hikayesini göreceğiz anlaşılan. ikinci sezon kadar iyi olmayacak gibi. çetrefil işler yerine daha düz bir mesele olacak sanki.

.yine de esas oğlanın ölüsü, ruhu muhu bir şeyleri gelir diye umuyorum. onsuz olmaz, hele yine ilk sezondaki gibi esas kız ile yakınlaşmalar falan başlamış idi. orada öldü gitti, kız da intikamını bekaret laneti ile aldı, o da iyimiş. tabi arızalı iş, bolca var yine.

.müzikleri yine pek bir tatlı idi, gençlik iksiri meselesine takmış sevgili yaşlı oyuncumuz. yüce cadımız insanların gençliğini emebiliyor ama yeterli olmuyor. oradan cadılar okuluna el atmaya geliyor ve işler karışıyor çünkü eskiden kölelere türlü çeşitli manyaklık yapmış (psikopat mıydı filmin adı neydi, yazarın ayağını kıran kadın) kadını geri getirmiş oldu. hikaye bu açıdan bakınca biraz sönük ama arızalı işleri bol olacak gibi.

.tabi bolca kız olması da iyi bir şeydir belki. bir tane şişko zenci, bir tane esas oyunculardan down sendromlu kız, bir tane film yıldızı tip ve esas kızımız ile toplam dört kişilik bir cadı okulu. ikinci sezon atlanan karakterleri üçe saklamış gibi geldiler bana ama tam da bilemedim.

.bakalım hikaye bir şekillensin, bir iki bölüm sonra katılacak karakterler de olabilir. şimdi her birini hatırlamak bile zor, mesela azrailimiz, ilk sezonun hizmetçisi bu sezonda daha da az görünecek sanki.

--- spoiler ---