13 Ağustos 2013

Under the Dome s01e08:

Thicker Than Water

--- spoiler ---

.su savaşları çıktı kasaba içinde. fena olmadı meseleler ama ne bileyim son ana kadar yetiştirememesi biraz zorlama idi. gidip bombayı yapıp patlatsa baştan ve işe yarasa hiç de insan ölmese daha mantıklı olabilirdi ama koca jim ile aralarının açılması ve daha önemlisi karşı tarafın reisinin ölmesi meselesine geldiği için kabul ettik bunu.

.junior meselesi büyüdükçe büyüyor. ilkin ihanettir sonra adam öldürmedi. seri katile bağlayacak eleman. evden kovulmalar üstü babayı öldürmeyi düşünmeler falan. neyseki biraz yine toparladılar. en kaypak karakteri, devamlı sıkıntılar onun üzerinden gidiyor.

.angie'de bir sıkıntı mı var? ya da kubbe ile bir ilgisi mi var cidden junior'un dedikleri mi çıkacak? son kesitte böyle bir şüphe attılar içimize, tabi kubbe içinde kubbede acayip işler oldu. gazetecimiz julia'da gitti gördü, dokununca "monark taç takacak" dedi. ben bunu koca jim'in yerini kuvvetlendirmesine yordum. falcı küresi gibi olmasa bari bu küreler.

.ölen anayı gömemediler bir türlü, sevimli çiftimiz tekrar bir oldu diyelim. ayrılalım falan dediydi kızcağız da yas süreci falan filan idi. olaylar yanında bir de bunu uzatmaları güzel olmazdı tabi.

.dışardan pek bir haber olmadı yine, kasaba birbirini yese kimsenin haberi olmayacak demek. dışardan olayların gelişmesini bekliyorum nedense, en azından testtir deneydir. bir bomba ile geçiştirdiler meseleyi.

.kuyu patlatılınca en büyük tarlaların sulanması nasıl olacak bu meseleye hiç gelmedik. bir tek su üzerinden düşündüler de tarlalar verimli olmaz ise bunlar ne yiyecek?

--- spoiler ---