13 Ağustos 2013

true blood s06e09:

Life Matters

--- spoiler ---

.finalden önce final yaptılar, terry'e veda bölümü idi aslında  büyük ölçüde. herkesler gelip terry hakkında iki çift laf etti. tekrardan anılarda gördük elemanı. kör öldü ela gözlü oldu desem yeridir de iyi adamdı vesselam. hiç kimse dengesizliğinden ya da kendini vurdurmasından falan bahsetmedi tabi haliyle. bir de babanın teki şarkı söyledi herhalde öyle bir şeyler yapmışlar.

.bunun haricinde warlow ölmemiş, eric kanını içip güneşte tesise gidip kurtarma planı yapmış. baktığın zaman sezon başından beri bill niye yapmıyor diye insan soruyor. üstelik valiyi falan da hop diye öldürüp böyle bir şey yapmaması çok saçma oldu. 

.yapa yapa gidip güneşe çıkartmaları öncesinde elemanları kanı ile besledi. şimdi peri ve lilith kanı kombosunu çektiler, uçmaları gerekirdi. kısmen kafaları güzel oldu ama önceki bölümlerde bir damla lilith kanı ile kafaları yemişlerdi. bu açıdan da pek güzel olmadı.

.hani iki süper vampir iki elleri ile bir finali doğrultamadılar desek yeridir. sezon yarısına kadar iyi geldiydi ama cidden saçmaladılar. bu kadar saçmalasalar bile insan tabi şimdi eric nereye gitti diye üzülüyor ya işte o dizinin başarısı herhalde.

.kardeşine hepatit v'yi enlejte eden adamın pipisini kopartması pek bir çılgınca idi. baka baka öldü pipisine... bir de bill kafayı ezdi falan. kan gövdeyi güzel götürdü ama çatı ve dışarı sahneleri hiç olmamış idi. cidden düşük bütçe ile çalışıyorlarsa ayrıca tebrik etmek lazım o halde.

.finale eric meselesinden başka ne kaldı? sarışın salak hatun ölmedi. jason salağı öldüremeyecek idi belliydi zaten, öldürse şaşardım. o senatörlere gidip ortalığı ayağa mı kaldıracak? düya çapını büyütmeye çalıştılar ama pek de büyütemediler. öyle kaldı bir sezon daha...

--- spoiler ---