7 Ağustos 2013

Through the Wormhole s01e06:

Are We Alone?

--- spoiler ---

.serinin s02e10 bölümü ile benzer bir konuyu hatta benzer anlatımları kullandıkları bir bölüm idi. şimdi o bölümü daha önce izlediğimden bu tekrar gibi geldi ama aslında o bölüm tekrarmış kısmen. yeni şeyler de var tabi ama ne bileyim böyle tekrara düşmeleri pek olmamış. konu gereği belki böyle ama yine de olsun, en azından farklı bir şekilde anlatsalar iyimiş.

.evrende yalnız mıyız meselesine girdik, güzel cevaplar pek duyamadım ama çok da dikkatli izleyemedim malesef. mesela evrende birileri varsa bile 900 yıl içinde bunu duyamayız neden dedi anlayamadım. en yakın yıldız hesabına göre mi yaptı? bizim sinyalleri duyup geri bize sinyal yollamalarından bahsetti ama bize özel sinyal yollamaları gerekmiyor ki?

.bir bardak suda balık yok demeye benzer dedi sevgili bilim insanı. doğru dedi ama tabi inceleyin daha fazlasını tutan mı var? öncesinde iki adet sinyal alındığı söylenmiş. ilk sinyal hakkında pek açıklama yapmadı ama ikinci sinyal insan yapımı bir uydudan geliyormuş, karıştırmışlar çılgınlar.

.kepler ve dopler meselelerine geldik (kafiye olsun dedim, kepler öncesi dopler anlatıldı). keplerin uzaylı bile bulacağını öngörmüş sevgili bilim insanı ama şu an başı arızalar ile dertte. kullanılmaz hale geldiğini de söylüyorlardı sanki, nasip tabi. düzgün çalışsa bile bulması garanti değildi bir şeyler. şimdi hiç ihtimal kalmadı gibi bir şey.

.üstün zekalı ya da biyolojik canlılıktan sıyrılmış canlıların (stargate'in yükselmişlerine benzettim bunu) bizleri sallamıyor olabileceği de ihtimaller dahilinde dediler. eh zorlama bir bakış ama mümkün tabi.

.varlarsa niye bulamadık? cevabı belli aslında ama öyle tekrardan cevap vermiş oldular. yayın tarihi de 14 temmuz 2010 imiş... eski sayılır yani.

--- spoiler ---