27 Ağustos 2013

bünyamin sürmeli alaska'da e01:

birinci bölüm:

daha önce de bir yerlere gitmiş ailecek sevdiğimiz sevgili hava durumu sunucusu, meteoroloji mühendisi... hafiften gezsin görsün izlenimlerini anlatsın tadında bir program yapmışlar ama adam sempatik olunca izletiyor kendini. yirmişer dakikalık bölümlerde hafif bir belgesel yapalım demişler. çok derin bilgiler sunmuyor ama öyle çerez niyetine izleyelim diye yapmışlar işte. denk geldim izledim, pişman değilim. arada geyik de yapacak gibi duruyor hani.

--- spoiler ---

.10 saatte new york'a ordan aktarma ile chicago'ya oradan da 10 saatte alaskaya geçmiş kendileri. 20 saatten fazla uçakta takılmaca ve uzak diyarlara uçurmuşlar bünyamin beyi. yazık bir de kanat üstüne denk gelmiş, o dert olmuş. uçak mühendisi bile olurmuş, kapasite var ama kullanmıyor demek.

.neyse vardığı zaman tabanvay ile buz sınırına geçmeye meyletti, yürürken yoruldu, arada dinlendi. yokuşu hesap etmemiş, dağlar tepeler aştı ve ilk buzun önünde mühim açıklamalar yaptı. tatlı suyun %98.5'unu tutan buzların erimesi ile su akıntılarının etkiendiği ve bunun da iklimin değişmesine neden olduğunu söyledi.

.yani buzlar eriyor tabi, bünyamin de yerinde görsün tabi ona laf yok elbette izlerim ama hani bilinen şeyler üstüne bir şeyler diyecek mi bakalım? meraklı izleyişimiz sürüyor.

--- spoiler ---