27 Temmuz 2013

Untamed Americas e04:

Forests

--- spoiler ---

.amerikanın ormanları, amazon ormanları falan filan güneyden kuzeye hepsini gördük bin şükür. jaguar'ın timsah hüplettiği sahne hakkaten çok enteresan idi. beklenmedik ve nadir bir şey imiş. adamlar iyi yakalamış tebrik ettim.

.şahinin sincap kovalama sahnesi de güzel çekilmiş. aynı anda mı çekmişler tüm görüntüleri bilmiyorum ama pek tatlı idi. sonunda yakalayamasa da güzel bir kaçış idi. yuvasında kaçış deliği varmış. ben de düştü falan sandımdı.

.kurtların geyik hüplettikten sonra keyifleri aynı köpek gibiydi. bunlar niye köpek olmamış? madem köpekler kurtlardan geldi, şimdiki kurtlar neden köpek olmuyor diye sorarlar adama hehe. neyse güzel görüntülerdi bunlar da.

.hayalet ayı diye bir varlık var imiş. siyah ayılardan ama genetik gariplik yüzünden beyaza çalıyor rengi, az sayıda var imiş. bunları da gördük biraz. somon hüpletiyorlar idi. gençlerinden birinin aklı bir karış havadaydı falan.

.yine müzikleri güzel idi, bu belgesel serisinin müziklerini bir şekilde bulmak lazım. az biraz veriyorlar müziği tamamını duymak lazım, olaylar coşunca coşkulu müzik, bir de zaten kendi tema müziği de hoş. hepsini bulmak lazım bakalım artık.

.tilkiden ve baykuştan kaçmaya çalışan fare sahneleri de hoş idi. bölümün sonunda çalışkan kunduzları da gördük, çok fazla üzerinde durmadılar ama doğayı şekillendiren insandan sonraki canlılar dediler, bilmem ne kadar doğru. abartmış olabilirler. tabi orman deyince daha çok bir yaratık bekliyor insan ama bunlar çoğunu göstermek yerine ilgi çekicilerden bir iki tane göstermiş oldular. bu belgesel serisi de burada bitti.

--- spoiler ---