30 Temmuz 2013

Under the Dome s01e06:

The Endless Thirst

--- spoiler ---

.gizemi güzelleştiriyorlar iyice, kubbeye bir manevi hava vermeler. bu veletlerin aşkları ya da bedenleri ile ilgili olması falan bana hoş geldi. tabi altında ne çıkar ya da nasıl açıklanır bilmiyorum ama birlikte kubbeye dokundukları sinyal kesilmesi ya da bomba sırasında öpüşmeleri ama kriz geçirmemeleri güzel idi.

.olaydan sonra el ele de tutuştular gözlerinden kaçıp kaçmadığı sonra belli olur ama tahminimce füzeden sonra bu olayı aşmış olduk. bir anlamda ayar çekti kubbe bunlara pembe yıldızlar sıra sıra ne zaman yağacak bakalım.

.kasabanın susuzluk korkusu ile başlayan yağma olayları da çok abartıydı sanki. yağmur yağında hepsi birden kesildi. iyi de yiyecek ne olacak arkadaş. bir kasabada bu kadar kötü insan nasıl olur. insanlar korkunca mı böyle olurmuş? tam silah çekti bizim şerif o an allah-kubbe yağmuru gönderdi. güzel ama çok abartı.

.arızalar çıksa da birlikte çalışarak hayatta kalabileceklerine ikna olmaları gerekiyor. birbirlerini yemeyeceklerine göre tek çaresi böyle olmalı. bu birlikte hayatta kalma meselesi jericho'da daha temelden işleniyor idi sanki. bunda bölüme göre insanları kitlesel hareket ettiriyorlar.

--- spoiler ---