30 Temmuz 2013

Suisei no Gargantia e10:

Yabō no Shima

--- spoiler ---

.şu bölümün ikinci bölüm falan olması gerekirdi, hadi üç diyelim. on bölümdür oyalıyorlar bir önceki bölüm ile birlikte seri başlamış gibi. belki ilk bölümde hikayenin aslı anlatılsa da olabilirdi hani ama hadi gizem yapmak istiyorsun bir kaç bölüm yap sonra da ne olacaksa olsun.

.üstelik müttefiğin teki de gelmiş, albay dediği ilk bölümde buna git diyen eleman idi sanırım. onunla bir anlaşmazlığa mı düşecekler? olaylar böyle mi gelişecek diyeceğim ama iki bölümde ne gelişecek? devam bölümleri ne zaman gelecek. çoğusu ikinci sezonu göremiyor. sezon bilgisi bile yok henüz, 14. bölüm altyazısı bile yok.

.neyse ledo hideauza'ların insanın evrimleşmiş hali olduğunu görüp kafayı yedi. chamber'da çok mantıklı şeyler söyledi. haliyle makine tabi kendisi. temel bir ayrılık olduğundan bahsetti. hideauza'lar zamanında insan bedeninin sınırlarını aşmak için insanlıktan da çıkmışlar güya. en azından farklı bir yol seçmişler. normal insanlar da medeniyetlerini geliştirerek belirli bir noktaya gelmişler.

.tabi şimdi bu kadar ileri teknoloji olduğu zaman neden bedeni aşmak gereksin diye düşünebilir insan ama bedeni aşmak için de ileri teknoloji gerekiyor. o yüzden mantıklı olabilir tüm bu hikaye.

.sonuçta uzlaşamayacak bu iki taraf arasında bir medeniyet savaşı patlak vermiş ve sürmüş. tabi bu ittifak güçlerinin neden gerçeği sakladığını açıklamıyor. üstelik bir zararı olmayan dünya üzerindeki türlerini ve bebeklerini öldürmeyi de haklı kılmıyor. bakalım ne olacak artık...

--- spoiler ---