9 Temmuz 2013

Through the Wormhole s03e06:

Can We Resurrect The Dead?

--- spoiler ---

.ölüyü canlandırabilir miyiz? ameliyat masasında 45 dakika kadar öldürüyorlar ama sonra canlandırabiliyorlar imiş. o aşamada neden dolaşımı durduruyorlar onu anlamadım. kalp çalışmasın diye mi? e kalbi durdursunlar sadece ama kan pompalansın? vardır doktorların bildiği tabi şimdi buradan şey olmasın hehe. kanı 18 dereceye düşürüyorlar imiş, filmi vardı bunun ya nerelere gelmişiz de haberimiz yokmuş.

.yapay organlar yapıyor imiş bir hanım. binalar gibi diyor, çerçevesini verince hücrelere kendileri organı tamamlıyor diyor, kök hücre diyor falan da olan şeyi normal kalbe benzetemedim hiç. hem böyle bir şey varsa niye duymadık onu da bilemedim. vardır bir eksiği ama söylemediler. tabi beyni canlandıramadıktan sonra nafile bu. bölüme de pek uymuyor o yüzden.

.klon meselesi de uymuyor, sonuçta kendileri dedi, klonların benzerliği yok falan diye. kendi kocasını doğuran anne derken yine filme gönderme oldu ta buradan. bir sürü şey klonlamışlar, aynı dna'daki klon inekler bile farklı farklı davranıyor imiş. işe bak sen.

.beynin sanal ortama aktarılması meselesi kafa açıcı bir mesele, iyi güzel ama nasıl olacak ulan? hani aktarma muhabbetini şöyle koyalım, aktardıktan sonra bilgisayar programı mı olacaksın? e hani bilgisayar programı nerde insan gibi olan? şimdi insan gibi bir yapay zeka yapamadan, insanın aktarılmış beynini nasıl muhafaza edecek bir programı çalıştırabileceksin? hep bunlar ilerde olacak muhabbetleri işte.

.en son olay da çılgın bir robot aşığı bir japon, gerçekçi robotlardan, gerçekçi olmayanlara... adamın işi insanı incelemek imiş bunu merak ediyor imiş. bununla iştigal ediyor. adamların işi güzel...

.atladığım olaylardan biri günlük hayatı kaydetmde, sanal kişilik, sanal bellek gibi bir şey idi. o çok fason ama, fotoğraflardan ancak anı olur, kişilik mi yaratacaklar? ne alaka? eh işte boyuna kaydetsinler kendilerini. bu aşamada 2003 yılına kadar üretilmiş bilgiyi bir kaç senede üretmek de ilginç idi. internetin gelişimi bakımından tabi.

--- spoiler ---