6 Temmuz 2013

Suisei no Gargantia e01:

Hyôryûsha

yeni bir anime, nisan ayında yayınlanmış herhalde. uzaylı muzaylı bir şey. battlestar galactica ve macross esintileri aldım. çizimler biraz fazla renkli olmuş gibi ama hoş, idare eder. müzikleri de anime müziği değil gibi böyle film müziği gibi yapmışlar hafiften ama onlar da hoş idare eder. konusu çok tanıdık ama ne bileyim her türlü bu konuyu insanın sevmemesi mümkün değil. devamı olur mu olmaz mı bilmiyorum, şu an 13 tane bölümü görünüyor, her gün birer tane izleyelim de çabuk bitmesin. ilgi çekici anime bulmak da zorlaştı çünkü...

--- spoiler ---

.ilk kısımlar hayli karışık idi, karşı taraftaki ırkın ismi de pek akılda kalıcı değil, çiçekli böcükli yine organik uzaylılar gibi bir şey herhalde. neyse galaktik insanlık ya da buna benzer bir şey bu düşmanlar ile savaşıyorlar. anime tam buradan başlıyor, uykudan uyanıyorlar ve savaşa giriyorlar.

.savaşımız pek iyi gitmiyor haliyle ve geri çekilmek zorunda kalıyorlar, solucandeliğine girerken terslik oluyor ve bizim oğlan hop dünya gezegenine geliyor, efsanelerde olan bir şey tabi dünya gezegeni. insanlığın çıktığı yer... nasılsa kaybetmişler koordinatları ve şimdi bizim oğlan buldu. 

.tanışma fasılları gibi bir şey oldu, robotunu açmaya çalışan ilken insanlar. bir liman işçileri ya da gemi işçileri gibi bir şey. iki adet hatun karakterimiz var herhalde. biri büyük memeli, diğeri küçük memeli. bu standart olmaya başladı sanki animelerde. biri daha kadınsı diğeri daha lolita tarzı, her keyfe uygun.

--- spoiler ---