27 Temmuz 2013

dexter s08e04:

Scar Tissue

--- spoiler ---

.acayip işler oluyor ama ufaktan bir rahatsızlık oldu izlerken. biraz zorlama gibi ama yine de pek bir şaşırtıcı tabi. deb'in dengesizliği meselesine yine bağlanabilir belki, önce vogel arıyor dexter açmıyor sonra deb geliyor, quinn ile vedalaşıyor bir bakıma. bir şeyler olacak insan bekliyor. sonra dexter'ın işini bitirmeye çalışıyor.

.benzer şekilde yine bölümün seri katili babasını ölüme terk edebiliyor o kadar sevdiği halde. deb ile dexter'a bunu uyarlayınca sanki bunlara destansı sevgi yazıp sonra bununla mücadeleye girişmişler gibi. sonunda sevgi kazanacağa bağlayacaklar gibi duruyor burada ama diğer tarafta sonunda dexter'ın yapısı da kazanabilir. bunun ikilemini çok kurcaladılar bölümde.

.son ulaştıkları seri katilimiz sadece  bunun için ise bu cidden çok abartmak ama burada bırakmayacaklar o mevzuyu, adamda beyin kesme biçme meseleleri çıktı. kendisi ameliyat görmüş. vogel bir şeyler saklıyor orası da belli oldu. dexter'ı da not alıyor imiş. aralarını etkiledi falan ama işte böyle ne tarafa dönsen rahat edemediğin yatak gibi olmuş bu kısımlar.

.diğer tarafta quinn komiser yardımcılığı meselesi de bana çok uzatıldı gibi geliyor. sınavı falan geçmiş, bir kaç hafta da geçmiş aslında diğer bölüm üzerinden ama yine de diğer meseleler yanında çok ehemmiyetsiz kalıyor. tabi quinn'in iyi aile babası olduğunu görür müyüz lan? diye de düşünüyor insan.

.masuka baba olmuş, kendi kızına sulanır iken çarptılar bir de. yan konuda şaşırtma yapacak isen böyle olmalı. hem tadında bir mesele hem komik, hem çarpıcı... gülüşleri bile benziyor hehe.

.neyse deb dönüp dexter'ı kurtardı işte... vogel öldüremezsin falan da diyordu. bin kere olsa bin kere dexter'ı seçersin diyordu. belki buna meydan okuma falan mı yaptı bilemiyorum ama asıl olay dexter'ın nasıl etkileneceği mi olacak şimdi? sonsuza kadar beraberiz der iken hop nehre uçtular abi kardeş birlikte.

--- spoiler ---