15 Temmuz 2013

dexter s08e03:

What's Eating Dexter Morgan?

--- spoiler ---

.pek tatlı bir bölümdü hakkaten, çat diye bitti. adamlar yapıyor arkadaş, dexter ne ara hazırladı şırıngayı, şırıngayla mı doğdun sen arkadaş. nasıl seri bir şırınga çekiştir o. baştan düşünmüş olması ve uygulaması toptan şaşırtıcı idi. senaristleri ve yönetmeni kutlamak lazım hakkaten. adamlar yaşama sevinci veriyor insana, izleme keyfi bu olsa gerek. resmen kaptırıyor insan.

.vogel'a gün geçtikçe güveniyorum ben, öyle manyak psikopat bir şey değil gibi. kendi gündemi olabilir ama altından öyle bir şey çıkacak gibi görünmüyor. belki hani ters köşe için şimdi ısındırıyorlardır. dexter'ı bildiğin inceliyor, deb'e olan sevgisini sorguluyor. harry'nin kodlarını hatırlarsak ilk kural yakalanma idi. şimdi ilk kural konusunda anlaşmazlık çıkmış ama yine de kadının dediği olmuş gibi. esneklik payını da zaten katil olmayan tipleri zaman zaman öldürdüğü ile görebiliyoruz.

.sekiz sezondur taşları bu şekilde oturtuyor gibiler, psikopatlık incelemesi de cidden ayrı bir boyut katıyor. üstelik bu kadının hastalarının her biri psikopat olduğundan her bölüme ya bu mu katil diyerek acayip acayip seri katiller de mümkün. hem genel konu süper hem de yan konular ilgi çekici hale geliyor. zaten iç içe güzel de harmanlıyorlar.

.bölümdeki yan konu, milletin vücut kitle endeksi, yağ oranı ile leziz etler arayan manyak biri idi. adam yamyam imiş. tencerede insan parmağına dexter'ın tepkisi de komikti.

.sonunda bunu paketleri dexter hazretleri ve biraz da konuşma fırsatı oldu tabi, hayatındaki iyi insanları tüketmek meselesi. gerçek suçluluk mudur bunlar? vogel incelesin. ve deb'i öldürme gibi bir seçenek hakkaten olur mu? sezon sonuna böyle bir şey mi düşünürler, şimdiden insan şaşırıyor. ihtimali bile imkansız gelir idi normalde.

.amma velakin deb'in durumu kolay kolay düzelmez gibi. alkolünden falan değil de inatçı bir karakter, çat diye düzeltmezler gibi geliyor bana. bakalım mühim konulardan biri de bu oldu. deb kendini toparlayamaz ise ne olacak o da merak konusu oldu.

.diğer tarafta henüz ismini cismini bilemediğimiz ama bunların birlikte çalıştığını bilen bir seri katilimiz var. hediye paketleri beyin parçaları ile mesaj gönderiyor. sağlam bir karakter çıkarsalar da final sezonuna yakışsa. katili görememek vogel'dan şüphe ettiriyor insanı ama ne alaka kadın yapamaz bunu. belki oyun oynuyordur gibi şaşırmaya mı çalışacaklar bilemedim artık.

.ha bu arada deb'in suçluluk muhabbeti, quinn'in olaylardan hiç işkillenmemesi falan zorlama gibi görünüyor ilk bakışta ama hem quinn vakti zamanında dexter'dan şüphe edip o mevzuyu kapatmış idi, hem de deb'e karşı hala bir şeyler var besbelli. o yüzden doğru düzgün düşünemiyor ve olayları anlayamıyor. belki sonradan hafiften bir aydınlanma yaşar artık bilemedim. zaten polis merkezine gelip itiraf yazıyorsun, bundan başka türlü nasıl sıyırabilirdi?

--- spoiler ---