22 Temmuz 2013

Alien Encounters s01e02:

The Arrival

--- spoiler ---

.gelen mesaj ardından uzaylı dostalarımız aslında çat kapı ziyaretimize gelmişler, güneş sistemi sınırları dahilinde olduklarını keşfediyorlar hatta jupiter civarlarında fotoğrafını çekmeyi de başarıyorlar. bir sürü cevapsız konu kalıyor tabi, üstelik bizim yolladığımız mesajı çözüp kendi dilimizde biz geliyoruz, naber nasılsınız da diyorlar.

.öncelikle 5bin küsür ışık yılı mesafeden nasıl gelmişler, soluncandeliği falan diyip geçiştirdiler. ikincisi ışık yelkeni gibi bir şey dediler ve ulaştıkları hız bizim ulaştığımızın sadece iki katı, bu kadar büyük mesafeleri aşmak için yeterli mi bu? bunlar hep eksik geldi, hani güneş sistemi dışına kadar soluncandeliği ile sonra da bununla mı yani? hem ivmelenmesi de çok zaman alıyor, saçma olur yani bu şekilde bakınca.

.kendilerini dondurmaları ve hatta biyolojik olmayacakları ihtimalleri de var ama yine de bu bu kadar zaman için saçma geliyor. bunlar pek oturmayan kısımları idi.

.kalan kısımlarında niye gelsinler? amaçları ne? kısmında dünyadaki kaynakların yetersizliği, elmas ya da altın olmayacağı meselesi mantıklı geldi. diğer gezegenlerde dünyadan daha çok olduğu bariz, antik uzaylıların dediği gibi altınımızı çalmaya gelmemiş olabilirler, ha onlar çok vardı da çaldılar diyorlar ama yine de ne kadar çok olursa olsun, elmastan bir gezegene kıyaslayınca az vardır herhalde.

.savaşları aşmış olmaları meselesi de enteresan olurdu tabi, bu da yeni izlediğim filme gönderme gibi olmuş, the host filminde de savaşları aşmışlar ama bedenleri çalıyorlardı hehe. bir mantıksızlık yapmadan ne yapıyorlarsa yapsınlar tabi.

.üstüne neden devamlı teknolojilerini paylaşıyorlar onu anlamadım belki dost olduklarını göstermek için mi? karanlık enerjiye niye bağladılar onu da anlamadım. bize formülleri verseler ne olacak yani? manası nedir? nasıl geldiklerini mi açıklıyorlar? hep buraları boş bırakmışlar, kasten mi yapmışlar bilmiyorum.

.eli silahlı dedemizin de, mesajı tespit eden elemanın dedesi olduğu ortaya çıkıyor. hani sanki tüfeği ile uzaylı avlayacak ya da uzaylı gören masum köylü olacak gibi takılıyor iki bölümde de ama sonunda torunu ile izlemeye koyuluyor olayları. devamı için ikinci sezonu varmış bakalım denk gelirse artık...

--- spoiler ---