30 Haziran 2013

Under the Dome s01e01:

Pilot

başlangıcı fena olmadı ama daha güzel meseleler vadediyor gibi, olayların aniden olması güzel ama korku yerine gizem olmalıymış türü bunun. henüz korkutan bir yerini göremedik. karakterlerinin büyük kısmını beğendim, bir iki tanesini (ki biri esas oğlan junior) pek gözüm tutmadı. hatun karakterlerimiz hoşlar ama birbirlerinin kopyaları gibi olmuş. görüntüler efektler de pek güzel, bazı sahneler pek de iyi olmuş ama aynı şeylerin tekrar edeceğinden şüpheliyim. müzikler de hoş görüntüleri destekliyor, fazladan müzik duyamadım.

bates motel'deki şerif yardımcısı, true blood'daki zenci dazlak hatun, breaking bad'daki bacanak gözüme çarpan diğer dizilerden karakterler idi.

--- spoiler ---

.şerife de uyuz olduydum niyeyse ya allahtan hık dedi gitti ilk bölümde. junior sevimsizi 13 bölüm de bizlerle olacak gibi görünüyor. aslında bu bölüm sayıları da bir nevi spoiler ama hani belki ölür de ruhu bizimle olursa o bakımdan değil diyebiliriz hehe. yok yok ölmez o mal.

.bölüm sonunda kubbenin dışından hafif bir kesit de hoş idi, kimse ne olduğunu bilmiyor gibi ama ilk yapılması gereken kazmak olmamalı mıydı? ne kadar derine indiği bilinebiliyor mu? tamam 6km kadar üstten olayı kapatmışlar ama ya derinlik? buna cevap verirler diye umuyorum zamanla. bir de genel hattı ile çok büyük bir yer değil, hava olayları ve tabi oksijen meselesi de zamanla sıkıntı oluşturmalı sanki. canlı sayısı ve bitki sayısına bağlı belki ama  esas oksijeni üreten ağaçlar değil idi. o kadar küçük bir bölgede bunların dengeye ulaşması zor ihtimal.

.uçak çarpma sahnesi hariç, diğer çarpma yamulma ve bölünme sahneleri pek güzeldi. adamlar yapmış.  tabi devamlı bu sahneler olmayacağı bariz, olayı geliştirmek için bir umarım şeyler düşünülmüştür diyoruz. büyük ölçüde yine kasaba içinde insanlar arası meseleler olacak orası belli.

.o yüzden ilkin kıskançlık ile hürriyetten yoksun bırakmak biraz fazla geldi bize, bu ne kadar sürecek kim bilir. ha daha farklı bir şeyler olur da sığınak bir işe yararsa o da ilginç olur belki ama sanmıyorum...

.barbie lakabı akılda kalıcı, bates motel'de de gri bir karakter idi ve hatta kötüydü de denebilir. burada da öyle, adam tetikçi gibi bir şey herhalde ya da mafya bilemedim. hatunun kocasını öldürüp evinde misafir oluyor. insanları falan kurtarıyor ve yardım ediyor ama diğerlerini meslek icabı yapıyor herhalde bilemedim. belki sadece kendini korumuştur o da mümkün.

.normal sayıdan fazla karakter var gibi geldi bana ya bakalım belki ilk görüşte yaşanan kalabalıktır, zamanla azalacaktır. zaten çok da kalabalık bir kasaba değil gibi. yerinden yönetim meselelerine de çokça girecek gibiyiz. hayırlısı...

--- spoiler ---