5 Haziran 2013

revolution s01e20:

The Dark Tower

--- spoiler ---

.beklentimin üstünde bitirdiler, sonraki sezon 2013 güzünde imiş. nasip tabi hepsi. şu halde elektriği geri getirdiler ama nükleer felaket ile devam edecekler gibi. geliştirmece gibi bir şey oldu hiç fena olmadı. devamlı elektriği açmasalar şu aşamada kötü olurdu. açabileceklerini de düşünmemiştim ama açtılar.

.üstelik nora hatunu öldürdüler, yazık oldu. ölmeye de bilirdi. daha kötü yaralardan kurtulmuş idi ama finalde öldürelim bari demişler. üstelik sevgili şefkatli bir ölüş oldu. miles biraz üzüldü ya, atlatır dağ gibi miles. zaten üstüne rachel'e yardıma koştu falan ama bir şeyi değiştiremedi.

.olayları karıştırır iken hafif aksaklıklar var idi. kapıları kart açıyor ama bazen çatır çutur geçiyorlar mesela... 12. kata geçmek için norayı feda etmeleri gerekiyor muydu mesela gerçekten? gidip kapıyı açıp kartı vermek bile mümkün olabilirdi sanki? arada dialoglar ile oyalayacaklarına iş yapsalar hepsi yetişir idi. eh işte senaryo...

.amerikanın tekrar kurulması, bu unuturlar dediğim ama unutmadıkları sevgili kafaya sıkan amcamız tarafından gerçekleştirilmiş oldu. bölünmüşlüğü nükleer bomba ile birleştirmiş oldular. abartı biraz ama daha önceden düşünülmüş olması da pek enteresan. madem öyle niye kestin elektriği lan denebilir ama başka mevzular karışmış.

.bass ile miles arasındaki olay da ilginç oldu. biraz zorlama ama biz hep kardeşiz olayı güzel idi. gitti kurtardı, sonra dikkat dağıtmak için kullandı falan. en son yıldırım olayı neydi onu bilemedim.

.tom olayı da biraz abartı denebilir, bass yerine geçti. güya iyi adamı oynayacak falan ama alakası yok tabi. oğlu normalde inanmaz idi ama eli mi mahkum bilemedim artık.

--- spoiler ---