3 Haziran 2013

game of thrones s03e09:

The Rains of Castamere

--- spoiler ---

.sezon sonlarına gelince karakter hasadı yapalım diyorlar yine, robb stark ve anası Catelyn Stark hakkında rahmetine kavuştu. üzüldük, şaşırdık ama biraz basit oldu gibi geldi bize. tamam ne önlemi olabilirdi? ihanet ediyor eleman ama dengesiz bir lord olduğu belliydi bu yaşlı dedenin. tripleri bir acayip, halleri bir acayip. daha kılınç çekemeden biçtiler hepsini, yavrum yazık savaş falan kalmadı şimdi ne oldu?

.kuzey çöktü, starklardan sağ kalanlar minik yavrucaklar oldu john snow var tabi bir de ama onun da derdi başından aşkın. hem ne bileyim baştan ordudur, carttır curttur derken böyle bir mesele tamamen ortadan kalktı anlaşılan.

.esas savaş khaleesi ile Lannister'lar arasında olacak demek. ben niyeyse kuzeyle güzel bir savaş izleriz diye tahmin ediyor idim. bizim khaleesi de dakkasında şehri zapt-u rapt altına alıverdi. yeni eleman da iyi. diğerleri de iyi, kaliteli adamlar toparladı. önü açık hatunun bakalaım neler yapacak ejderhaların anası.

.şimdi sezon finaline ne kaldı bilemedim. doğru düzgün savaş muhabbeti olmayacak, doğudaki savaş ve sehir alınımını hiç görmedik zaten. bir john snow'un işleri kaldı bir de bran'ın macerası kaldı. bu arada hodor'un zihnine girme olayı da pek güzel idi. hodor etti iki dakkada. ardından kurtlara girip saldırma sahneleri de pek güzel oldu. robb'un kurdunu öldürdüler ama malesef. ona da allahtan rahmet diliyoruz.

.kısmen yine ağır aksak gitti bölüm ama şoke ettiler. evlilik seramonisidir falan derken süper bir müzik ve ana stark'ın endişesi üstüne bir kıyım gerçekleşti. ölmeyeydi iyidi ama fazla karakter de vardı tabi. bu arada ana stark bayadır pasif durumdaydı, biraz öne çıkınca öldürdüler. robb'dan da bir cacık olmayacağı belli olduydu ama bir çoluğa çocuğa karışsaydı ne bileyim. yakışıyorlardı yine bu hatun ile, hepsini deşti ibneler. yazık oldu, heder oldu.

--- spoiler ---