29 Mayıs 2013

revolution s01e19:

Children of Men

--- spoiler ---

.dandik mandik dizi dedik ama sezon finalini iyi yapacak gibiler, mantıksız işler yapıyorlar yine ama güzel gidiyor. bomba olayı saçmaydı, elindeki bombayı patlatamadı. atamadı. kendi kendine intihar bombacısı oldu diyelim. arkadan adam gelip kaptı bombayı, hop dibinde bomba patladı ama bir şey olmadı falan kimseye. olan figuranlara yine tabi...

.bunun haricinde intihar mevzusu olayları fazlaydı. monroe ile muhabbetler de fazla. hele bass'ın gidip vicdan yapması meselesi çok saçma geldi bana. adam içini öldürmüş, çocuğu var diye mi tekrar normal insan olacak. hem oldu diyelim, dışarda da ayaklanma başlattı tom durduğu yerde. ha o da biraz fazlaydı ya ikincil bir hikaye yapalım demişler.

.asıl olay elektriğin o kadar kolay geri gelmeyecek oluşu imiş. koruyucuların bu kadar çılgın olması yanında, eğer elektrik gelir ise milyarda bir ihtimal olsa da dünyayı havaya uçurabilirler imiş. eh fena değil tabi bu, üstelik elektrik geldi diyelim dizi ne olacak arkadaş diye sormazlar mı adama? daha ilk sezonda dizinin esas mevzusunu ortadan kaldırmaya çalışıyorlar hem de yirmi sene falan geçmiş.

.tesis olayını beğendim, bass'ı kuleye götüren mala ne oldu onu göremedik, unuttular mı yoksa ele mi geçirdiler bilemedim. finalde belki gösterirler bakalım artık. bunların elinde de tutsak gibi mi ne olacaklar? bass ile miles yine kapışacaklar gibi. o sahneyi biraz kaçırdım ama yine mıhlayabilecek iken mıhlayamayacak gibi. bu geyiği daha önce çevirdilerdi finale yine böyle bir şey yapacaklarsa şimdiden hayal kırarlar. beklenmedik bir şey olsun mümkünse. güzel final yaparlarsa çek onlara benden artı bir imdb puanı.

--- spoiler ---