29 Mayıs 2013

how the universe works s02e04:

Cosmic Firestorms

--- spoiler ---

.yine benzer hikaye işte, hep birbirlerine bakarak mı bu bölümleri yapıyorlar yoksa evrende başka konu mu kalmadı diye düşünmeye devam ediyorum. yine tabi ufak tefek olumlu şeylerden bahsetmek lazım, magnetizma olayına eğilmeleri iyi denebilir. bütün olayları bununla görmek, hem kalkan hem patlamaları tetikleyen şey olarak anlatmak güzeldi ama bu kadar.

.bir sıralama yapmaya başlıyorlar deli gibi, saçmalamaya dönüyor bir noktadan sonra. bir de üstüne en büyüğü budur, bundan büyük yoktur dedikten sonra güneşe geri döndük. neymiş püskürttüğü sıcak gazlar dünyaya gelirse şu olurmuş bu olurmuş. çok saçmaladılar, bir gama patlaması bilmem kaç ışık yılı uzaktan dünyayı keserse dağıtabilir. bundan falan hiç bahsetmediler.

.acayip huylu bir yıldız var idi, bir yanıyor bir sönüyor imiş. o bilgi de ilginç idi biraz. buzla kaplı gezegenleri bir eritip bir donduruyor imiş. tabi hepsi varsayıma dayanıyor ama adamlar üşenmemiş modellemiş.

.müzik efektleri resmen geriyor, defalarca dedim ama sanki bir olay varmış gibi gerilim müziği vermeleri sinirlerimi kaldırıyor. ulan ne yani işte evrendeki olaylar, neyi abartıyorsunuz? niye abartıyorsunuz.

--- spoiler ---