16 Mayıs 2013

revolution s01e17:

The Longest Day

--- spoiler ---

.dizinin gidişatını falan beğeniyorum, başlangıçtan sonra çok dağıttılar idi ama karaktlerin beli başlı durumları falan ilgi çekici. şu bass'ın güvensizlik olayı falan çok fena mesela. adam psikopat, şimdi de yakın arkadaşlarından birini harcayıverdi. zindana falan at lan, hemen neyin infazı bu diye sorarlar ama çarpıcı oluyor böyle tabi...

.miles bu kadar pislik bir adam ise nasıl bu kadar takla atmış da değişmiş orası pek olmamış. her seferinde bunu vurgulamış oluyorlar. aileye değer vermeyen bir tipin teki dizinin başından beri yeğeni için uğraşıyor da duruyor. 

.tom ile oğlu arasındaki mesele de ilgi çekici bu anlamda. ne olursa olsun yine aile kazanıyor falan filan. adam oğlunu kurtardı. başında tabi olayı vurgulamak için tartışmalar falan. hem diğer tarafta babasını ölüme terk etmişti hayırsız evlat. tabi baba da baba gibi değil ya neyse işte.

.nora yakalandı, o fena oldu. türlü çeşit işkencelerle falan mı geçecek yoksa miles için yem olarak mı kullanılacak? koşturmasa olmuyor muydu? bilemedim ya hafiften zorladılar işte.

.esas genel hikayeye dahil olan bu ilk tip nanonit olayı ve iyileştirme gücü falan pek güzelmiş, aynı zamanda rachel karakterinin de tavrı iyi geldi bana. hem intikam hem böyle o şekilde iyilik perisi gibi dolanmalarının alemi yok. tabi bırakmayacaklar sanki ama bakalım artık göreceğiz. zaten bacağından nasıl çıkartacaklar? delince iyileşmesi kolay mı olacak diye de düşünmüyorlar hiç.

--- spoiler ---