16 Mayıs 2013

curiosity s01e11:

Can You Live Forever?

--- spoiler ---

.pek bir altyazısı çıkmıyor. tvden denk geldikçe izleyeyim bari, dördüncü bölümün altyazısı da tutmuyordu sanırım ya da benim indirdiğim bölümler farklıydı. neyse böylesi daha kolay tabi ama düzensiz olacak yine malesef. bir de pek fazla yayınlanmıyor o da var.

.bölüm adam savage emminin kişisel bilim-kurgu filmi gibi olmuş. fena olmamış film olarak bakılırsa ama belgesel olarak pek elle tutulur bir şey yok. ben de oturduğum yerden sonsuza kadar yaşayacağız lan diye bunları hayal edebilirim yani. tamam belirli bazı bilimsel gelişmelere dayanmışlar ama mesela eskisi yerine çıkan kertenkele kolu o kadar işlevsel değilmiş, böyle bir yeni bilgi vardı. bir sürü ek sorun ile bu hayallerin uygulaması mümkün olmayabilir.

.üstelik ilk bin yaşında adam diyor, ilk şu yaşınd adam diyor. sunucu hiç yaşlanmıyor? tv sunucusu yapay görüntü müymüş? insan değil miymiş? pek bir açıklama gelmiyor. unutmuş olabilir mi diye insan şüphe ediyor.

.üstelik beyin fonksiyonları 5yüz yıl dayanıyor mu? var mı öyle bir şey? nasıl mümkün olabilir? orası da fazla uçuk geldi. üstelik giysi gibi insan bedeni değiştirme olayına hiç girmiyorlar. o kısmı olmuş bitmiş gibi konuşuyor ama hiç açıklanmıyor.

.bioyazıcı olayı acayip tabi, yapay organlar da acayip. kanı temizleyen makina da acayip. yaşlılık sadece kan ile mi ilgili tabi onu da insan soruyor. temiz kan olunca insanın yaşlanması durur mu? yaşlılığı üreten bu mu? biraz yüzeysel anlatmışlar sanki.

--- spoiler ---