25 Mayıs 2013

invasion s01e14:

All God's Creatures

--- spoiler ---

.bir miktar zamandır izlemiyordum, detayları biraz kaybetmiş olabilirim ama şimdi güzel bir hadise oldu. o da, bu sevgili dayımızın bacağını kaptığı sırada bir miktar dna'sını alıp değişik bir canlı olmuş çıkmış gelmiş. tabi bir kaç soruyu beraberinde getiriyor. o kadar zaman geçti, niye yeni geldi? o halde nasıl yaşadı? bir de sanki anılar dna'larla mı aktarılıyor?

.dna örneği alıp bir canlı yaratıldığı zaman anılar aktarılmıyor elbette ama tabi bunlar uzaylı, suyun altında kaldığı kısa sürede anılarını da mı kopya ettiler biraz olsun? böyle mi açıklarlar bilemiyorum ama iki durum da yarım yamalak olmuş. o da kendini bulmaya sevdiği ufak tefek ayrıntıları bile hatırladığı bir şekilde orjinaline geri dönmüş gibi bir şey.

.şerif ile peder arasında bir sıkıntı oluşmuş. bunun nedeni şerif yardımcısının kolu muhabbeti... çarpıcı bir iş idi ama adam çok haklı ve akla yatkın. insanlar kolu tekrar çıkan birini görünce ne yapacak idi? yok inanç mevzusudur yok mucizelere inanmamaktır falan filan...

.derken salak şerifin kızı da özel olmak isteyip gitti suya daldı bölümün sonunda. öldürüp atsınlar da bir şeye benzesin. o kıza baştan beri uyuzum da şimdi iyice bir gözümden düştü.

--- spoiler ---