20 Mayıs 2013

game of thrones s03e08:

Second Sons

--- spoiler ---

.güzel bölümdü, tabi yine sonlara doğru hafif hareketlenme yaptılar. akyürüyen meselesi ve o hançer meselesi yüzyılın buluşu oldu ama kimseye söyleyebilecek mi bakalım bizim tombul oğlan. eski insanlardan kalan garip bir taştan bir hançer idi herhalde. baya işlevsel imiş. akyürüyen savaşı başlar ise ve tabi biz bunu görürsek ölmeden baya işe yarayacak.

.dialog sahneleri de iyidi, bir çoğu en azından. evlilik gerçekleşti, olaylar da olaylar. tyrion emmi yine ağır abiliğini konuşturdu. krala laf çakmalar falan, sarhoş diye geçiştirdiler ama durumu toparladı. geceleyin bir şeyler olacak sandım ya olmadı allahtan, korkutmuş joffrey piçi.

.khaleesi cephesinde güzel ve memeli gelişmeler oldu. bölüm adı olan tiplerle bir görüşme falan yapıldı. çılgın tipler hafif komunist hayatı yaşıyorlarmış ama içlerinden biri daha hırslı çıkmış. diğerlerini kesivermiş, aksiyon kısımlarını da bunlar kesmiş. oraları falan hiç göremedik. banyo halindeki sevgili khaleesiye ilişecek sandık ama niyeti halis imiş delikanlının. sonuçta kuvvetlerini yanına çekmiş oldular. son bölümde de fetih metih bir şeyler olur gari.

.stannis cephesinde de değişik işler oldu. bizim oğlanı kurban etmeye getirmişler. sonra damızlık mı lan ne oluyor dedim. sonra sülükleri çıkartınca da yok artık daha neler, kan almaya başka yol kalmadı mı dedim. öyle saçma sapan bir iş oldu. allahtan davos emmiyi çıkardı zindandan. bakalım ne işler dönecek o cenahta...

.arya ailesine kavuşacak gibi, dog bunu buldu götürüyor para için. sezon sonuna ya da sonraki bölüme bunu da görecek gibiyiz. tabi kuzey cephesine pek geçmedik bu bölümde. diğer taraflar ile doldurdular.

.bu kadar çok hikayenin bir çoğuna dönemeyecekler bile. iki bölüm yeterli olmaz zaten bunun için ya bakalım hayal kırıklığı yaratmasalar bari. kala kala iki adet bölüm kaldı. kıyamet değilse bile bi'şey kopmalı artık.

--- spoiler ---