1 Mayıs 2013

Ancient Aliens s04e02:

The Doomsday Prophecies

--- spoiler ---

.bölümde bir iki ilginç bilgi vardı yine, evrenin yaşını 16 milyar civarı tahmin etmişler. adam teknoloji ilerleyince biz de 16 milyar olarak düzelteceğiz diyor. maya inancı sağlam yani anlayacağın.

.daha önceden dünyanın üç kez sonunun geldiği fikri de enteresan geldi. ateşle, suyla ve buzla gelmiş bu sonlar. bir şekilde dünyanın geçirdiği devirler için kullanılabilir ama işte 21 aralık olayı hiç olmadı, bütün karizma gitti.

.21 aralık ile yine bildikleri şey dünya güneş ve samanyolu galaksisinin merkezinin aynı hizaya gelecek olması meselesiymiş. en azından bunu bilmişler. üstüne bölümde bıdı bıdı tekrarlanan yok efendim manyetik alan, yok efendim güneş, yok ot yok bok. hepsi fos... adamlar manyetik alanın sapıtması yüzünden dönüşü bile değişecek demişler. malum güneş batıdan doğacak muhabbetini hatırlattı bu bana.

.bölümün sonuna da ek yapmışlar, 21 aralık geçti ama bilemedi bunlar tabi bu başka çağa geçmek idi falan filan. dik saçlı elemana da edit yapmadılarsa bir o doğru konuşmuş yine hehe. diğerleri saçmalamış...

--- spoiler ---