14 Nisan 2013

spartacus blood and sand s03e10:

Victory

--- spoiler ---

.yarısına kadar vedalaşma olsa da güzel bir final oldu diyebilirim. asıl vurguyu hayat için savaşmak, intikam için değil şeklinde yapmaları da güzel idi. özgürlük zaten başlı başına bir konu, roma düşecek ama senin adın kalacak spartacus mevzusu da iyi idi baya.

.gannicus emmi de veda sevişmesini yaparak çarmıha gerildi delikanlı gibi, doctore'yi gördü arenayı gördü ve hakkın rahmetine kavuştu. mancınıkları zaptedince ulan yoksa yenecekler mi diye düşündürse de yok artık o kadar da değil dediler.

.hani kaybetselerde gönüllerin kahramanı oldunuz gibilerinden bitiriş oldu. esas savaşı böyle midir bilemiyorum tabi ama yine de hoş tabi. bir kere crassus'u biraz daha sevimlileştirdiler. düşmanı bile olsa saygı duyar hatta imrenir bakışlar atmaya başladı. spartacus o kadar insan arasına dalınca vay a... adama bak diyordu sanki içinde. az daha da harcıyor idi ama tabi arkadan mızrak geleceğini bildim hatta gelmeden efektini bile verdim ağzımla. tam da denk geldi. nasip kısmet tabi hepsi...

.diğer esas kahramanlarımız da galibiyeti garanti maçtan alınan oyuncular gibi teker teker öldüler. crixus'un avradına pek üzülmedim desem yalan olmaz. saxa gannicus'un kollarında veda etti. gannicus'u sona bırakalım diye hepsinin ölümüne çığırtı attırmışlar o pek olmamış tabi hehe.

.pompei midir nedir onun gelip galibiyeti alması meselesini pek anlamadım. her tarafta spartacus mü çıkmış piyasaya hem diğer tarafta kaçanların da yarısını kesmişler. çok az bir kısmı kurtulsa da hepsi özgür öldü diye sevindik. sura'sına da kavuştu sevgili spartacus... allah rahmet eylesin diyoruz.

--- spoiler ---