29 Nisan 2013

game of thrones s03e05:

Kissed by Fire

--- spoiler ---

.bu durağan kısımlarını bile iyi yapıyorlar sanki artık ya da bana iyi geliyor. özellikle şu stannis'in doğum lekeli kızı falan çok iyi oynamış. karakter de süper, laflar da pek tatlıydı. daha ne kadar sürdürürler bu mevzuyu bilemiyorum ama stannis tarafında pek sağlıklı insan yok. hepsi sıyırmış kafayı, en akıllısı yine stannis...

.krostark mıydı neydi, kra mıydı? yanlış olmasın şimdi abimize kro der gibi ama adam gitti çocukları biçti. yok intikammış yok bilmem neymiş. robb'da kellesini alıverdi ama bu savaş için doğru bir tercih değil idi. neyse ki sonlara doğru yeni bir plan ile geldi. nereden bahsediyorlar anlamadım ama bana demir ada gibi geldi. bakalım nereden bahsediyor göreceğiz sonraki bölüm.

.asıl olaylardan biri snow'un milli oluşu idi herhalde. kızcağızımız pek istekliydi. pek ateşliydi, üstüne pek espiriliydi maşallah. romantiğe bağladılar sonunda... hazır sevişme sahnesi koyduk bir de eşcinsel sevişme sahnesi koyalım demişler tabi yine. yapacak bir şey yok.

.ilginç olaylardan biri aksiyonlu hesaptan yaptıkları şu dog ile dövüş sahnesi idi. ışık tanrısı nasıl bir arkadaşsa artık değişik güçler veriyor demek. adamın teki ölümsüz gibi bir şey. beş kez ölmüş de dirilmiş, yine öldü ama dirildi hop diye şaşırttı. ned stark'ı da anldık bu aşamada. o da ölümsüz olsa hiç fena olmaz idi tabi.

.khaleesi tekrardan özgürlük nutku attı, orduları ilerliyor ama bu gidişle sezon sonuna ancak ulaşırlar. lekesizler iyi iş çıkaracak gibi. ilk defa maskeyi çıkartıp konuştular. en azından ilk defa gördük. yine iyidi tabi, özel diller hep iyidir.

.bölüm sonunda da bombayı patlattılar. sansayı küçük parnak kapmasın diye cüceye yamayacaklar. gerçekleşecek bir şey mi bu bilemedim ama cidden adamlar acayip. üstüne gay oğlan da Cersei ile evlenecek. her biri çocuk yapacak Lannisterların adını düzeltecek falan, nasıl düzeltmekse artık. baba Lannister böyle buyurdu. ağır abi cidden...

--- spoiler ---