27 Nisan 2013

Ancient Aliens s02e06:

Alien Tech

--- spoiler ---

.fena bir bölüm değildi, tabi temel argumanlarını tekrar tekrar bölümlere dökmüşler ama genel uzaylı teknolojisine bakış atmış olduk. antik uzaylılar gelip, değişik işler yapmışlar o dönemin insanlarının yapamayacağı eserlerden de bunu anlarız diyor. tamam ama işte insan merak ediyor niye taştan arkadaş? hiç mi materyelleri yokmuş başka? 

.bir diyorlar 250 ton, bir diyorlar 1bin ton... nasıl kaldırmışlar diyorlar? çözüm bulamıyorlar. başka belgesellerde de çözüm bulmuşlar idi sanki. o kadar el taşın yüzeyine sığmaz diyorlar. iple çekmişlerse ne olacak peki? yüzeyden daha büyük alan olmaz mı mesela? bulmuşlardır bir yolunu ama en kolayı akustik kaldırma kuvveti diyor amcalar.

.bizim teknolojiyi de geçmeli tabi, böyle denildiğinde daha mantıklı. benzeri olayları savaş kalıntılarında yok efendim musa peygamberin ahit sandığında falan filan bir sürü yere uyguluyorlar. mucizeler zaten toptan uzaylı işi ama bir de böyle birbirine benzer işler iyice üstüne gidiyorlar.

.bir de hepi topu bu mudur uzaylı teknolojisi diye sorası geliyor insanın, tanrı gibi takılmışlar ama bu kadar mı üzerine konuşulacak şey bırakmışlar? hani kanıtı falan geçtim, üç aşağı beş yukarı hep benzer efsaneler, benzer olaylar.

--- spoiler ---