9 Mart 2013

spartacus blood and sand s03e06:

Spoils of War 

--- spoiler ---

.bölüm güzeldi, hareket devamlı bitmedi. kapalı alanlarda dövüş sahnelerini daha başarılı çekiyorlar orası kesin. geçen bölümde ne ara şehri boşalttılar lan bunlar dediydim. tam boşaltamamışlar iyi bari. hafiften tutarlı oldu. tabi son yukardan çekim ile daha bir sürü insan var görünüyor. onların da hareketi büyük zaman gerektirir ya yine de olsun. kabul ettik.

.yeni pretor Crassus baya bir iyi  plan yapıyor anlaşılan. bu sezon final sezonuysa da spartacus'un sonu bu elemanın elinden gelecek gibi. en azından bunu bari yenseler iyi olacak imiş. baştan beri bunları dağların tepesinde kıstırmaya çalışmış. ama geçen sefer de dağların tepesinden kaçma yolunu bulmuşlar idi. gerçek hikayesi de böyle midir bilemiyorum ama hafiften bir tekrar söz konusu olabilir bu kısımda.

.hain korsanın ölmesine, gannicus emminin burnunun kanamamasına sevindik. adam o kadar mütevazı ki ben ölsem pek mühim değil diyebiliyor hehe. diğer kaslı alman da oradan atladı ya sonra pişman olmuştur herhalde. yine de güzel bir ölüm oldu onun için tebrik ettik kendisini.

.en büyük darbeyi içerden Crassus'un oğlu yapacak gibi bu arada. mal çocuk idi, mal adam oldu. bundan bir halt olmaz ama durumu zorluyorlar işte.

.romada kadının yeri meselesine gönderme çaktılar bu arada. romalı kadını pazarlık konusu yapmalar ve bu korsan tipin ağzından bunları söyletmeler falan kadınlar gününe de denk getirilmiş olma olasılığını düşündürdü bende.

--- spoiler ---