6 Mart 2013

once upon a time s02e15:

The Queen Is Dead

--- spoiler ---

.hafiften baydılar bölümde. iyi insan olma muhabbetinin boku çıktı iyice. tamam masallarda da böyle ama şimdi snow milyon tane figuranı şişlemiş öldürmüştür. insanı geçtim, dev bile öldürdü. bunlar mübah ama cora ya da kötü kraliçeyi öldürmek yasak, niye a...? tek açıklaması intikam olduğu için mi? ulan hayatına kastediyor işte nefsi müdafaa sayılır aynı diğerleri gibi, öldür gitsin.

.eğer öldürebilirse bence iyi olur ama yüzde 99.99 öldürtmezler. en son tetiği çekemez, en son darbeyi vuramaz. göz göze otuz saat konuşup, ben iyi insan olduğum içün öldürmedim seni der ve yine kötü birini yaralar ya da öldürür. bunu sürdürmemeliler arkadaş, tamam masalların sınırlarından çıkamazlar ama yapmayın etmeyin.

.hele hançer meselesi bariz idi, bulamayacakları ve ellerinden alacakları. o halde az kafayı çalıştırsınlar ve sakladığı yer en güvenli yerdir diye düşünsün ve sadece orayı gözetlesin bu kadar. hem kimsenin rehin alınmasına gerek kalmaz böylelikle, kimse ölmez ve hançer kaybedilmez idi. saçma sapan yani.

.bölümün tek iyi yeri, rumple'ın oğlunun geri dönecek olması ve rumple'un şişlenmiş olması. toparlayacaklar elbette ama en karışık kısmı bu. yok oluşuna sebep olacak idi henry bizim sinsi yaşlı buna yordu ama daha değil bence.

.şu snow'un küçüklüğü ağır rolleri kaldıramamış. daha önce iyi gibi mi geldiydi ne oldu bilmiyorum ama konuşmalarında uzattığı vurgular resmen kulağımı tırmaladı. mal çocuk.

.kansız bir dizi yapıyorlar tamam ama adamın suratına levye ile çakınca yastığa ters yatmış kadar kızarması da pek saçma be, hafiften şişik morluk az biraz kan atın. beyin falan kalmaz öyle çakarsan eğer.

--- spoiler ---