28 Mart 2013

Ancient Aliens s03e15:

Aliens, Gods and Heroes 

--- spoiler ---

.genelde yunan mitolojisi ve özel güçlerden bahsettiler. efsaneler ile gerçekleri karıştırıp sonra da yeni bulduğumuz bir şey yok lan aslında hep eskilerde olanları yeniden yapıyoruz demeleri biraz sinir bozucu. bir kere ortak hayal ürünü ve insanın ulaşma çabası gibi bir şey var ortada.

.ha niye yıldızlara ulaşmaya çalışıyoruz? niye uçmaya çalıştık falan gibi sorular anlamlı tabi. bunlar dnalarımıza kazınmış şeyler demek de garip bilemedim artık cevabını. durduğu yerde durup, aynı günü tekrar edip mutlu olsa ve yok olana kadar böyle takılsa insanoğlu o zaman mı doğru olacaktı? şimdi bilmem kaç milyar yıl sonra dünya yok olunca nereye gideriz diye düşünmek mi daha anlamsız onu da bilemedim.

.süper kahramanların ve hatta tanrıların hepsi uzaylı imiş. ortak olarak antik çağ hikayelerin anlatıları bize bunu gösteriyor imiş. insan da buna öykünüyor imiş. bütün özeti budur. kanıtlarımız pek sağlam değildir. görünmezlik pelerini diye gösterdiği japonluların icadı aldatmacadır. detay vermedi ama sadece kamera için görünmez bir şey. dalga mı geçiyorlar anlamadım. israillilerin bulduğu su altındaki oksijeni kullanma olayı da pek ilginçmiş. neden duyulmamış ya da kullanımı mı sınırlı diye düşünmeme sebep oldu.

--- spoiler ---