22 Mart 2013

Ancient Aliens s03e11:

Aliens and The Founding Fathers

--- spoiler ---

.amerikanın kurucu babalarını, kurucu babalarımız diye çevirmek de nasıl bir kafadır arkadaş. neyse çok mühim bir devlet olan amerika kuruluşu üzerine bir uzaylı bakışı diyelim. bizimkiler melekler, şehitler geldi yardım ettiler. şu savaşı böyle kazandık, o savaşı böyle kazandık der. bunlar uzaylılar geldi yardım etti diyor.

.üstüne bu devleti akıl mantık ilkelerine göre kurmak istemişler de yok mimarisi şöyleymiş de böyleymiş de. ulan tamam gizli çok ilersinin bir bilgisi olabilir ama sadece basit şekiller de olabilir. kesin kanıtın nerde, hani bilimseldin demezler mi adama?

.adamlar kendi tarihini, dünyadaki yerlerini nasıl görüyorlar. dünkü devlet hemi de. tabi bundan sonrasına ya da bu ana kadar pek mühim etkileri olmuştur bir şey diyemiyoruz ama daha çok gençler, bu özgüven nerden geliyor, vaşingtonu evrenin merkezi yapacakmış. yok artık lebron james diyoruz.

.masonluk olayı da apayrı bir durum. tamamen simgeler üzerine hede hödö kalkanı arkadaş.  ötesi berisi yine varsa çıksınlar açıklasınlar biz ölümlülere. önemli bir devlet olduklarını rusyadan sonra mı anlamışlar? ya da mesela rusya yense bunları bu kadar laf boşa mı gidecekti? siyaseten bakınca komik geliyor insana anlatılanlar ama yapacak bir şey yok. amerikan kanalı, amerikan belgeseli. amerikan doları.

--- spoiler ---