22 Mart 2013

Ancient Aliens s03e10:

Aliens and Evil Places

--- spoiler ---

.tekinsiz yerler demeleri gülümsetiyor insanı. tekin olmayan yerler falan daha mantıklı ama kısa tutmak istemişler herhalde. evil places, hehe lafa gel. dünya üzerinde gireni yakan, öldüren acayip yerlerin uzaylı atmığı olduğuna dair bir bölüm.

.zorlama bölüm tabi ama ilginç bilgiler var. yerli dilinde girmeyin, uzak durun diye bir dağa tırmanan 9 kişi ölüyor falan. daha önce de 9 kişi ölmüş. niye 9 onu bilmiyorum ama durduk yere ölmeleri, rusyanın olayı örtpas etmesi falan ilginç tabi. neden böyle şeyler gizlenir de komplo teorilerine güç verilir anlamak zor.

.radyasyon açıklaması daha ötesi, nükleer atıkların belki bin yıl sonra benzeri bir etkiye neden olacak olması da ilginç geldi. bölümün en ilginç açıklamaları da bu tabi. uzaylı atıkları acayip bölgeler yaratıyor gibi, ha o kadar yer varken niye dünyaya atsınlar dersek, belki kolaylarına gelmiştir kim bilir. 

.bir tuhaflık olduğu belli ama bu kadar da abartılacak kadar bir şey olmadığı da belli. nasıl baktığın ile ilgili, bir çok hikaye de zaten aktarım ve efsaneleştirme ile ilgili tabi yine de radyasyon ölçümü yapmak bu kadar mı zor mesela? ya da diğer ölçümler araştırmalar falan.

.kayalık dağa girip de bir şey bulamayan tipleri de koymuşlar allahtan. radyasyonu saklasın diye dağ yapmış adamlar üstüne, giren ölüyormuş falan. uzman ekip girip bir şey bulamadan çıkmış. bu da herkese kapak olmuş herhalde.

.bir de dünya savunma sistemi ki kendisi stargate'in antartikaya yerleştirilen sistemine benziyor, yaklaşanı hasta etmesi ilginç idi. tabi daha sonra orada ne var diye araştıramamak ölçüm yapmamak da kötü.

--- spoiler ---