15 Mart 2013

Ancient Aliens s03e03:

Aliens and Sacred Places

--- spoiler ---

.bu bölümü pek bir beğendim. büyük dinlerin temelinin uzaylılara dayandırılması pek hoş ve mümkün geliyor insana. melek melek dediğin diyor, onlar uzaylı diyor hehe. cebrail falan uzaylı yani gelmiş bir takım şeyler demiş ve gitmiş. tüm dinlere dokundurur iken hristiyanlığa en az dokundurdular ama orası da bir gerçek.

.nerdeyse tek dedikleri şey, isanın göğe yükselmesi olayı aslında uzaylıların onu alması ya da uzaylı bir araca yükselmesidir demeleri idi. dinlerine göre bunun yeri büyük ama yine de insan daha fazla dokundursun istiyor.

.büyük dinler derken budizmde de dahil bu arada hepsi inşa ettikleri tapınakları uzaylı aracın inişine uygun yapmışlar gibi. böyle olmamış olsa bile en azından gökten gelen bir gücün temas ettiği yerlere tapınaklar inşa etmişler. ve genelde bir taş var ortada.

.kabedeki kara taş (hacerül esved) olayı pek bir ilginç geldi anlatılanların bakışı ile bakıldığı zaman. oha diyor insan bunlar taşa tapıyor arkadaş. hem de uzaylı bir taşa, özel anlam atfedildiği bariz. köşesinde özel yeri var. tavaf ederken özel bir ritüeli var. el sürmeleri falan saymıyorum bile. bir garip gerçekten, putlardan temizleyip taşa saygı göstermek. mübarek taş olması bile bir garip. üstüne bunun uzaylı taşı olması daha da garip.

.mescidi aksa olayı da ilginç, tüm dinlerce kutsal kabul edilmesi tanrının yer yüzüne dokunduğu bölge gibi ifade edilmesi, uzaylı teması ile açıklanıyor. yahudilerin levhaları, sandık mıydı? neydi? o tahtı imiş yüce gücün, üstüne tapınak. hristiyanların isasının göğe yükselmesi. müslümanların peygamberinin de aynı şekilde allah ile görüşmeye oradan çıkmış olması ve tapınağın altındaki yine özel bir taş olması, hepsi pek ilginç ayrıntılar gerçekten.

.bir dönem uzaylılar gelmiş ve insanoğluna ayar verip gitmiş. buyrukları din olmuş, varlıkları da tanrısallaşmış falan. hehe güzel fikir tabi ama bu da din yerine başka bir inancı koymak gibi. bir gün tekrar cebrail uzaylı formunda gelip evet ben yaptım derse o zaman vay anasını diyebiliriz. görsek böyle şeyler ne tatlı olur tabi, pek bir kısır çağda yaşıyoruz vesselam. bir şey olduğu yok.

.tvde tekrardan görüp bir kısmını izledikten sonra izlediğim bölüm olduğunu fark ettim ama isabet olmuş, atladığım bir kısmı varmış. etiyopya kısmı mühimmiş. bir kere adamlar kutsal sandığı falan taşımış. esas kilise oralarda demişler. hristiyanlığın çok eskiden sirayet ettiği bir yermiş. şimdilerde pek anılmıyorlar. bir de oranın peygamberlerinden biri aynen islamın peygamberine olduğu gibi mescid-i aksaya gidip göğe yükselmiş. böyle bir şeyler anlattılar. ilginç geldi, tam altı sene sonra bu paragrafı ekledim.

--- spoiler ---