13 Mart 2013

Ancient Aliens s04e07:

Aliens and Bigfoot

--- spoiler ---

.koca ayak olayı ve uzaylılar. bölümün ismine bakınca bile komik ama son kısma doğru olsa ne değişik olurdu lan diyor insan. bu koca ayaklı dostalarımızın görülmesi ve efsanesi olayları zaten pek ipe sapa gelen şeyler değil ama şimdi sen antik çağlarda resmedilenlere bakıp aha bunların hepsi koca ayak dersen ortaya biraz çorba çıkar.

.belgesel çorbası resmen bu seri ama yine de ilginç işte, bir kere insansı tipler olmalı hatta normal 3 metrelik maymunlar varmış. hepsi resmedilmiş olabilir. türlü türlü canlı olabilir. tutup da bunları uzaylıların altın işçisi demek çılgınca geliyor insana.

.daha da ileri götürüyorlar. ilk akıllı canlılar bunlar imiş, uzaylılar gelmiş bakmış beğenmemiş kendilerine de benzeterek dnaları ile oynamış ve hop nur topu gibi insanlık çıkmış hehe. bu da olsa ne güzel olur tabi.

.ilginç olan kısım dünyanın altında bir tünel sistemi olması meselesi, bu konu üzerine diziler falan vardı ya da dizi bölümleri. hepsi birbiri ile etkileşime giriyor demek. böyle bir sistem içersinde binlerce yıl soyunu koruyan bir canlı ise eli öpülür herhalde. ha burdan kükürt kokusunu şeytana bağlamaya çalışırsan tabi kimse yine tekrardan inanmaz.

.bir nevi fantastik yer altı dünyasına giriş yapmış gibi oluruz. yaratıklar şeytanlar, koca ayaklar falan filan öyle uzar gider. bilgi çorbasını bir de araştırmacı yazarlar ile anlatması hatta tiplerinin ayrı ayrı acayip olması da insanı düşündürüyor. bir kadın var uzaylı çarpmış yeniden yaratmış gibi, bir adam var ölmüş ama fark etmemiş gibi. saçlarını dikleştirmiş tip de herhalde müdavimi falan.

--- spoiler ---