13 Mart 2013

Ancient Aliens s03e04:

Aliens and Temples of Gold

tv'den bir belgesel serisine daha başladım, yine denk geldikçe diyorum. sıralı bir yazım yapamayacağım üzülerek. çok ciddi bir şey değil zaten çerezlik bir belgesel serisi. tam belgesel gibi de değil, fantastik bir yapım diyelim. anlatan tiplerin çoğu araştırmacı yazar, araştırmacı gazeteci, bu bile kaliteyi anlatmak için yeterli herhalde. eski çağlarda uzaylıların ziyareti ve yapıp ettiklerine dair beş sezon neyin belgeselini yaptın arkadaş diye de sorası geliyor insanın. her şeyi bu meseleye bağladıklarını göreceğiz herhalde...

yedinci sezona doğru gidildiği şu günlerde bir ek yazayım dedim. konunun pek bir ekmeğini yiyor gibiler ve bu sürdükçe sürer gibi. ben de izledikçe izlerim tabi bir sakıncası yok. imdb bölüm numaraları ile wikidekiler tutmuyor. bir kısmını wikiden bir kısmını imdb'den almışım. niye böyle yapmışım bilmiyorum. history channel'ın kendi sitesinden bölüm isimlerine baktım, wiki'nin numaralarının doğru olması kuvvetle muhtemel. o yüzden tüm bölüm numaralarını kontrol ettim, yanlışları düzelttim.

--- spoiler ---

.altın meselesi ile başladık, altının yeri ve önemi simyacılık ve eski dönemlerde altın üzerine dönen oyunlar falan filan derken tabi uzaylıların dünyaya altın madenciliği yapmaya geldiği ve hatta belki altın yapımına giriştikleri, mısırlıların bu kadar çok altını olmasının sebebinin bu olduğu.

.hatta piramitlerin altın imal edilen yerler olduğu gibi bir sürü laftan sonra şu anki teknoloji ile imal edilecek altının astarının yüzünü geçtiğini öğrendik. peki ulan niye dünyaya altın üretmeye gelsinler? dünyaya gelecek kadar teknolojisi olanın altın üretemediğini mi düşünüyoruz? hem de verimli olarak, bu biraz sıkıntılı tabi...

.daha sonra kutsal kaseden, dnalardan karışımdan yine uzaylı teknolojisi ve efsanelerle harmanlı bilgilerden sonra kiliselerin altlarında aynen mısırdaki yapıların altlarında olduğu gibi gömülü altınlar ve hatta uzaylı yaşama ait buluntuların olabileceğini söylediler.

.her şey iyi güzel hoş da niye bir tane caminin altından altın çıkmıyor diye düşündürüyor insanı, niye kilise? niye hristiyan mitolojisi? öyle sorular uzar gider. ha adamlar sadece o açıdan baktığı için denebilir ama yine de dediğim gibi pek tatmin edici olmaktan uzak, çerez niyetine arada ilginç bilgilerin verildiği bir belgesel işte.

--- spoiler ---