29 Mart 2013

Africa e01:

Kalahari

David Attenborough amcanın sunuculuğunda bir başka şölen, adam ölmeden çekebildikleri kadar çeksinler. görüntüler yine süper, üstüne müzikler de bir o kadar güzel. yavaş çekimlerinin hastasıyız. 1080p'yi son damlasına kadar hak ediyorlar hatta oynatması ve indirmesi meşakkatli olmasa bluray'den aşağısını bile kurtarmaz o derece diyorum. yıldız kamerası da kullandılar ilk bölümde, devamında da kullanırlar mı bilemiyorum. tekniklerini geliştiriyorlar. tam gaz devam etsinler diyoruz. ilk bölüm itibariyle böyle, kalan bölümlerde bunun üstünde muhteşem bir şeyler olursa belirtirim.

--- spoiler ---

.kalahari çölünde takıldık ilk bölüm. gergedanlarla samimi olduk biraz. yıldız kameraları ile gergedanların gece hayatına girdik biraz. bu hayvanların sosyal olduklarını bilmiyorlar imiş. en azından hiç çekmemişler. bu şekilde tanışmaları, sohbetleri falan her şeylerini çekmişler. üstüne başarısız bir çiftleşme denemesi ve uyuma taklidi ile de güldürdüler. bu seride hafiften geyik de döndürüyorlar gibi. altyazıyı da kafa bir eleman çevirmiş galiba, çeviriler duruma göre geyiğe dönüyor arada.

.ikinci olay zürafa kavgası idi. enterasan görüntüler, vahşi batı düellosu gibi çekimler falan derken ilginç bir kavga, yaşlı erkek yere düşer tam bitirme vuruşunu yapacakken genç erken, yaşlı darbeyi savuşturur ve yerde gencin karnına doğru bir tane çakar ve iki seksen (kelimenin tam anlamıyla) yatar ve kaybeder. bildiğin dayak yiyip son anda hamleyi yapan film senaryosu gibi. adamlar bunu çekmek için bir ay beklemiş...

.mirketlerin sesini taklit ederek kandırıkçı bir kuş da vardı ilginçlikler içersinde. türlü çeşitli kandırma yolları deniyor ve sonunda kapıyor akrebi... yuvarlanma ustası bir örümcek, çöllerdeki pek tatlı görüntüler ve amiyansa uygun müzik falan derken öyle geçti gitti bir saat.

.böyle börtüyü böceği harkulade çekerken arada iki aslan görüntüsü ile mest ettiler resmen, aslanları da böyle çekiyorlar netliği ve yavaş çekimi yanında pek de sağlam tipler bulmuşlar. bakalım daha çok gösterirler inşallah diyoruz.

--- spoiler ---