19 Aralık 2012

jericho s01e13:

Black Jack

--- spoiler ---

.eh fena bölüm değildi işte, enerji sorunlarımız. benzin muhabbetlerimiz ile başlayıp, rüzgar enerjisini kullanmak üzere makina yapmaya geçtiler. makina parçalarını da dışardan gelen elemanın dediğine göre takas için kurulan bir yerde bulabilirler diye hop oraya geçtiler. gönüllü kim olur dendiğinde herkesin jack'e bakması iyidi tabi. yanına boştaki babasını, bir öpücük sonrası konuşmadıkları (diziden de kaybolan hanımı) ve son anda katil veledi de alarak gittiler.

.buldular bulmasına da arıza çıkmasa olmaz tabi, eksik aleti veren adam milleti kelepçeliyor muymuş ne yapıyormuş? kadınlarla mı ilgili nedir anlamadım. yatak ve kelepçe üzerine tartışma çıktı. bizim oğlan aldı kaçtı aygıtı ve hop bir şekilde kurtuldular orda. öpücüğün karşılığını alamayan hanım kızımız da aygıtı yapabilmek için diğer elemanlarla kaldı. başına bir hal gelmese bari işte. öyle geçti gitti meseleler.

.asıl önemli olay, dünyanın bunlara yardıma koşması muhabbeti ve patlamadan sonra ülkenin altıya mı ne bölünmüş olması meselesi idi. bombalayan içerden gibi duruyor, o mevzu da zenci elemanın eski çaktığının meselesi ile anlaşılıyor iyice ama o kız mı emirleri veriyor sanki ona sordular gibi oldu. bir garip iş. yaşlı adam dedikleri bir baş var ama işte gizeme  yeni gizem katmaktan öte bir şey yapmadılar henüz.

.ailesini kullanacaklar imiş, paket dedikleri elemanın duvara gömdüğü bomba olsa gerek. anladığım kadarı ile bu patlatması gereken yeri patlatmayıp ailesini alıp da kaçmış. ha bir bomba eksik ha fazla neden bu kadar abartıyorlar anlamadım bu kısmı. zaten olay amacına ulaşmış gibi görünüyor ama bakalım ne çıkacak.

--- spoiler ---