22 Aralık 2012

jericho s01e21:

Coalition of the Willing

--- spoiler ---

.bakıldığı zaman gerçekçi aslında. baştan beri conah gelsin kurtarsın, en azından destek olsun diye düşünür iken. bir nebze bu olay gerçekçeşti ama adam sadece kamyonu soymak için gelmiş. destek için anlaşma yapıyorlar sonunda ben hırsızım asker değil diyor. eh doğru yani ne denir buna. dexter'ın babasına saygılar. bakalım tamamen mi çıktı seriden yoksa desteğe gelecek mi yine...

.niv börn'lü arkadaşlar açlık derdine düştüler ve işgal planını uygulamaya koydular. havan topları ile cerikoyu dövmeye başladılar. bir elçi yolladılar, parlak bir oğlanı. telsizi bırakıp gitti. isteklerini bildirdiler, yedi çiftliği ve tuz madeninin yarısını istiyorlar. pazarlıktır düşünmedir ottur boktur derken. bombalama başladı.

.bizim eski kurt savunmanın komutanı gibi bir şey oldu. önce topçu birlikleri pusuya düşürdüler, kamyon ile gidip hepsini öldürdüler. sonra öldürdüklerine üzüldüler falan. conah'ın tutumu da orada ortaya çıktı zaten. bir acayip işler. birbirlerini yiyorlar iki gram yemek için desen, yaşlı kurtun dediği gibi bu bir varoluş mücadelesi arkadaşım. üstten bunları deniyor olsalar pek daha bir acayip seri olurmuş ama baştan beri bizim evimiz olarak görünen kasaba doğru tercihleri yapıyor gibi görünüyor. sonunda da silahlandılar.

.tank hiç gündeme gelmiyor, sezon sonu için süprize saklıyorlar herhalde bilemedim ama kesinlikle tankı kullanmalılar. hele bombası falan var ise bu kadar zamana kadar niye kullanmadınız lan diye yaygara kopartırım. en başında giderler tankla kasabaya girerler, silah fabrikasını havaya uçururlar. hop oldu da bitti maşallah.

--- spoiler ---