23 Aralık 2012

jericho s01e22:

Why We Fight

--- spoiler ---

.pek duygusal bir bölüm idi. genel plana dair ip uçlarını da verdiler. belediye reisi, genel anlamda kalplerimizin reisi, iyi aile babası. kamınsensimiz, vindanımızın sesi sakallı yaşlı kurt öldü malesef. pek güzel öldüremediler ama tank ile dalıp da sevinçleri ardında babalarının yığılmış hali çarpıcı oldu. ha tankın içine niye girmedin, elalemin kahramanı sen misin lan denebilir ama oldu bir kere işte.

.hele son bölümde direniş noktasını seçmeler, askeri zekayı kullanmalar, adamları yönlendirmeler falan büyük kayıp oldu ceriko halkı için ama yapacak bir şey yok. olan ile ölünenin önüne geçilmiyor malesef. allah rahmet eylesin.

.evlilik muhabbetleri pek hoş değildi ama işte geçmişten güzel bir kesit içersinde savaş görüntülerinin çarpıcılığını kullanmaya çalışmışlar.

.asıl mevzu, şu fbi başındaki keltoşun yıldızları kırpılmış yeni amerika birleşik devletlerinin başına geçtiği ve kalan son bombayı imha ederek delili ortadan kaldırmak istemesi meselesine döndü. tüm oklar bomba ile birlikte cerikoya çevrildi. askerler havadan gelir iken bu mallarda aşağıda  birbirlerine kurşun sıkıyor idi. kardeş kardeşi vuruyor, yetişin a...

--- spoiler ---