17 Aralık 2012

jericho s01e02:

Fallout 

--- spoiler ---


.dandik bir bölüm idi, böyle devam ettirmezler diye umuyoruz. bir kere gayzer sayacını neden kullanmadılar hiç anlamadım. geçen bölüm kullanıp nükleer değil demişlerdi. şimdi fırtına geliyor diye serpinti olduğunu düşünüp sığınaklara koştular.

.ters köşe için böyle yapmışlar belki ama pek mantıksız geldi, mantar şeklinde patlama olunca nükleer mi oluyordu, öyle bir bilgi de vardı ya neyse işte herhalde nükleer yemişler ve son sahneye bakılırsa tüm amerika. hatta her yer sadece burası hariç gibi bir şey yapmaya çalışmışlar anlaşılan. yine vardır tabi kurtulanlar herhalde.

.mors alfabesi muhabbetine geldiysek, bırak cep telefonunu bir şey kalmamış demek. zengi eleman yetkili ve bilgili bir abiye benziyor. her şeyi o çözecek gibi. bilgiyi neden kendine saklıyor anlamadık.

.yağmur damlasından önce bodruma girmek, son anda uzaklardan beyaz atlı prens gibi gelip kadının vurulmasını önlemek falan basit işler gibi geliyor bize. ha gerilimi artırıp, sürükleyicilik kazandırıyor belki ama yok artık daha neler dedirdip de soğutuyor biraz. hoş olmadı yani bunlar hele hiç.

.bir de ergenlerin kola muhabbeti ve continuum da kocaman olmuş veledin gidip kızları etkilemesi muhabbetini de sıkıştırdılar. hatta insani ilişkilerin hepsine fazla vurgu gelecek gibi. tamam insan meselesi ama ne bileyim evlilik dışı ilişkisinden bize ne arkadaşım. dünya yamulmuş falan filan. bakalım geliştirirler diye umuyoruz.

--- spoiler ---